Politika

Pazi! Ide valjak!

Pazi! Ide valjak!

Ovo je priča o malom čovjeku.  

Anegdota kaže kako se početkom dalekih pedesetih godina prošlog stoljeća u jednom selu dubrovačkog zaleđa, prilikom posjete političkih komesara, okupilo stanovništvo na sastanku u mjesnoj zadruzi. Seljaci, pod prisilom lokalnih šerifa, dupkom napuniše prostoriju. Muško i žensko, staro i mlado, svi dođoše poslušati što im novo seosko vodstvo ima za reći. „Drugovi, dajem riječ našem sekretaru da nam objasni planove za unaprjeđenje naše općine!“, izgovori čovjek koji je sjedio na kraju stola, očito politički niže rangiran. Ustane mjesni sekretar i krene zanosno nabrajati sva buduća ulaganja u općini…

Šezdesetak godina kasnije, u doba višestranačja, sve se doima isto kao i tada. Razlika je jedino u proporciji. Sela su postala gradovi, seoske zadruge sportske dvorane, a seljaci građani. Komesari su postali stranački uglednici, sekretari tajnici. Samo je mali čovjek ostao isti. Naravno, i retorika.

Što građani mogu očekivati u predizbornoj kampanji te što su na tu temu rekli politolog Anđelko Milardović i stručnjak za odnose s javnostima Krešimir Macan pročitajte u NOVOM broju duLista!

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist