Natrag
26.3.2019 11:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pazi! Ide valjak!

19.10.2011 @ 10:58 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Ovo je priča o malom čovjeku.  

Anegdota kaže kako se početkom dalekih pedesetih godina prošlog stoljeća u jednom selu dubrovačkog zaleđa, prilikom posjete političkih komesara, okupilo stanovništvo na sastanku u mjesnoj zadruzi. Seljaci, pod prisilom lokalnih šerifa, dupkom napuniše prostoriju. Muško i žensko, staro i mlado, svi dođoše poslušati što im novo seosko vodstvo ima za reći. „Drugovi, dajem riječ našem sekretaru da nam objasni planove za unaprjeđenje naše općine!“, izgovori čovjek koji je sjedio na kraju stola, očito politički niže rangiran. Ustane mjesni sekretar i krene zanosno nabrajati sva buduća ulaganja u općini…

Šezdesetak godina kasnije, u doba višestranačja, sve se doima isto kao i tada. Razlika je jedino u proporciji. Sela su postala gradovi, seoske zadruge sportske dvorane, a seljaci građani. Komesari su postali stranački uglednici, sekretari tajnici. Samo je mali čovjek ostao isti. Naravno, i retorika.

Što građani mogu očekivati u predizbornoj kampanji te što su na tu temu rekli politolog Anđelko Milardović i stručnjak za odnose s javnostima Krešimir Macan pročitajte u NOVOM broju duLista!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana