Aktualno

Pavuna: Postat ćemo orvelovske životinje!

Pavuna: Postat ćemo orvelovske životinje!

Hrvatski znanstvenik svjetskog glasa Davor Pavuna uputio je građanima Dubrovnika pismo potpore, kako je rekao, 'protiv globalizacijskih cezara'. Pismo potpore prenosimo u cijelosti.

„Sv. Vlaho i Dubrovčani protiv globalizacijskih 'cezara'

Dragi moji Dubrovčani,

Evo izazova i Dubrovniku, gradu u kojem sam zadnjih dvanaestak godina proveo dosta vremena aktivno djelujući kroz predavanja i konferencije: u referendumu treba odlučiti o ''eksploataciji'' gradskog iskona Srđa.

Htio bih Vam dodati osobni uvid o svemu tome, jer cijeli svijet sam proputovao i posvuda vidjeh jednu te istu priču: gramzljivi bankaroidi financiraju i postavljaju nekakve svoje ''investicije'' i velike ''važne'' projekte, ne poštujući 'spiritus loci' iliti dušu grada i okoliša.

Pritom se uvijek medijski argumentira da ce to donijeti ekonomsku dobit kao da je sav život ovisan samo o novcu prevažnih financijaša 'investitora'.
Pa, već i kruzeri vise zagađuju nego li ostvaruju stvarne dobiti… pitam se čak nećemo li i mi uskoro poput državice Butan, početi naplaćivati ulazak u zemlju u naš raj, naš Dubrovnik… iskreno ja bih platio za privilegiju za dar biti gost Dubrovčana i za neopisivi doživljaj… šetnju Dubrovnikom…

Zadnji je čas da se svi probudimo, te (p)ostanemo svoji i autentični jer nas identitet i naša duša su prava vrijednost svakog čovjeka, svake zajednice i svakoga grada, pa tako i Dubrovnika.

Ako se ne probudimo svi ćemo postati orvelovske  'životinje' manipulirane žrtve od strane manjine, globalizatorske financijske oligarhije koja vec drži većinu resursa. Ta zvijer  sada nam pokušava ''kupiti'' i vodu i uskoro će i zrak.

Treba jasno reći NE svakom globalizatoru i investitoru koji niti razumije niti poštuje istinski Duh slobodarskog grada Dubrovnika.
Zato treba jasno reći NE tzv. ''golfu na Srđu'' jasno NE uvijek svim raznim 'cezarima' globalizacije!

S Vama u Duhu Ljubavi i Slobode Dubrovačke,
Vaš odani,

Davor Pavuna
sluga Božji“

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist