Aktualno

PAVO MARKOVIĆ IZ STRASBOURGA ‘Bio sam na treningu za vrijeme napada. Strah je bio prisutan’

PAVO MARKOVIĆ IZ STRASBOURGA 'Bio sam na treningu za vrijeme napada. Strah je bio prisutan'

Tijekom atentata na Božićnom sajmu, Dubrovčanin Pavo Marković, vaterpolist Strasbourga bio je na treningu.

Nakon što je završio trening, neko vrijeme je, zajedno s trenerom Igorom Računicom i suigračima, među kojima je i Nikola Sutić, morao ostati na bazenu.

– Svi smo živi i zdravi. Sve je dobro prošlo. Napadača su tražili u neposrednoj blizini bazena, ali i mjesta gdje živimo. Strah je bio prisutan, helikopteri su nadlijetali u tom dijelu, bilo je i pucnjave zbog čega nije bila ugodna situacija – ističe za DuList Marković. Jedno vrijeme su stali i čekali na bazenu, no nakon toga su u grupi pošli doma. Upravo je zbog činjenice kako se traženje atentatora odvijalo u blizini, točnije u Neudorfu, stanje bilo opasno, no trenutno je u tom dijelu grada normalizirano. U srijedu ujutro su imali trening, no ističe kako je u centru, kako je čuo, sve zatvoreno i vlada blokada.

Podsjetimo, tri su osobe poginule, a najmanje 13 ih je ozlijeđeno, od čega osam teže, a pet lakše u sinoćnjem krvavom napadu na Božićni sajam u Strasbourgu. Naša europska parlamentarka Dubravka Šuica za vrijeme je napada bila u zgradi Europskog parlamenta s asistentima i stažistima gdje je ostala i prespavala. U Strasbourgu je također i 25 studenata Sveučilišta u Dubrovniku s profesorom Perom Maldinijem koji su posjetili Europski parlament. Kako je poručio Maldini, studenti i on su dobro te se program nastavlja po planu.

 

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist