Natrag
22.3.2019 11:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

PAVO MARKOVIĆ IZ STRASBOURGA ‘Bio sam na treningu za vrijeme napada. Strah je bio prisutan’

12.12.2018 @ 10:47 Dulist Aktualno

Podijelite:

Tijekom atentata na Božićnom sajmu, Dubrovčanin Pavo Marković, vaterpolist Strasbourga bio je na treningu.

Nakon što je završio trening, neko vrijeme je, zajedno s trenerom Igorom Računicom i suigračima, među kojima je i Nikola Sutić, morao ostati na bazenu.

– Svi smo živi i zdravi. Sve je dobro prošlo. Napadača su tražili u neposrednoj blizini bazena, ali i mjesta gdje živimo. Strah je bio prisutan, helikopteri su nadlijetali u tom dijelu, bilo je i pucnjave zbog čega nije bila ugodna situacija – ističe za DuList Marković. Jedno vrijeme su stali i čekali na bazenu, no nakon toga su u grupi pošli doma. Upravo je zbog činjenice kako se traženje atentatora odvijalo u blizini, točnije u Neudorfu, stanje bilo opasno, no trenutno je u tom dijelu grada normalizirano. U srijedu ujutro su imali trening, no ističe kako je u centru, kako je čuo, sve zatvoreno i vlada blokada.

Podsjetimo, tri su osobe poginule, a najmanje 13 ih je ozlijeđeno, od čega osam teže, a pet lakše u sinoćnjem krvavom napadu na Božićni sajam u Strasbourgu. Naša europska parlamentarka Dubravka Šuica za vrijeme je napada bila u zgradi Europskog parlamenta s asistentima i stažistima gdje je ostala i prespavala. U Strasbourgu je također i 25 studenata Sveučilišta u Dubrovniku s profesorom Perom Maldinijem koji su posjetili Europski parlament. Kako je poručio Maldini, studenti i on su dobro te se program nastavlja po planu.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana