Grad

Paviljon na Lopudu Your black horizon ponovno otvara svoja vrata

Your Black horizon

Zaklada Thyssen-Bornemisza Art Contemporary sa zadovoljstvom najavljuje ponovno otvorenje Umjetničkog paviljona na Lopudu Your black horizon, zajednički projekt umjetnika Olafura Eliassona i arhitekta David Adjaye. Umjetnički paviljon će ponovno otvoriti svoja vrata posjetiteljima i to šestu sezonu za redom, u subotu 14. lipnja 2014.
Svečano otvorenje 15. lipnja 2005. godine na 51. Venecijanskom biennale-u pobralo je priznanje svekolike međunarodne kritike, pa je ova nevjerojatna svjetlosna instalacija preseljena na otok Lopud, gdje je našla svoj stalni dom od 2007. godine. Ova nova i posebna lokacija – smještena među čempresima, kaktusima i nasadima maslina – svojom osebujnošću čini posebnu interakciju između instalacije i mediteranskog krajobraza u kojem se nalazi. Francesca von Habsburg, osnivačica i presjednica Zaklade TBA21 ovom prilikom je izjavila:

– Namjera ovih paviljona je da njihovi prostori prikažu nove umjetničke i arhitektonske modele izražavanja u specifičnom prostoru. Ovaj projekt slavi prolaznost i prihvaća interakciju s prirodom i lokalnom zajednicom, pokušavajući pridobiti veće poštovanje koje umjetnost ima u nepredviđenim uvjetima i na nesvakidašnjim lokacijama.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist