Grad

Paviljon na Lopudu Your black horizon ponovno otvara svoja vrata

Your Black horizon

Zaklada Thyssen-Bornemisza Art Contemporary sa zadovoljstvom najavljuje ponovno otvorenje Umjetničkog paviljona na Lopudu Your black horizon, zajednički projekt umjetnika Olafura Eliassona i arhitekta David Adjaye. Umjetnički paviljon će ponovno otvoriti svoja vrata posjetiteljima i to šestu sezonu za redom, u subotu 14. lipnja 2014.
Svečano otvorenje 15. lipnja 2005. godine na 51. Venecijanskom biennale-u pobralo je priznanje svekolike međunarodne kritike, pa je ova nevjerojatna svjetlosna instalacija preseljena na otok Lopud, gdje je našla svoj stalni dom od 2007. godine. Ova nova i posebna lokacija – smještena među čempresima, kaktusima i nasadima maslina – svojom osebujnošću čini posebnu interakciju između instalacije i mediteranskog krajobraza u kojem se nalazi. Francesca von Habsburg, osnivačica i presjednica Zaklade TBA21 ovom prilikom je izjavila:

– Namjera ovih paviljona je da njihovi prostori prikažu nove umjetničke i arhitektonske modele izražavanja u specifičnom prostoru. Ovaj projekt slavi prolaznost i prihvaća interakciju s prirodom i lokalnom zajednicom, pokušavajući pridobiti veće poštovanje koje umjetnost ima u nepredviđenim uvjetima i na nesvakidašnjim lokacijama.

Pročitajte još

Obnovljeni društveni domovi na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu

Dulist

ZBOR GRAĐANA ‘Apartmane bi u Gradu smjeli iznajmljivati samo oni koji u njemu žive’

Dulist

‘MAKEOVER’ DJEČJEG VRTIĆA ZATON Milan Mustać: ‘Imamo u planu podići i kat’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija