Grad

PAVELA: ‘Preusmjeravanje buseva sa kruzera preko Boninova neće riješiti problem prometa’

‘Sezona nije ni počela, a već smo svjedoci velikim gužvama i zastojima oko Grada!’, napisao je na svom Facebook profilu Denis Pavela i time se ponovo osvrnuo na problem gužvi na dubrovačkim prometnicama.

Istaknuo je kako ‘nikakvo preusmjeravanje buseva sa kruzera preko Boninova neće riješiti veću protočnost prometa i dodao kako je potreban treći ulaz i izlaz iz grada, što naglašava već neko vrijeme.

U svom je statusu tako naveo četiri razloga zašto je to potrebno te ih prenosimo u cijelosti:

1) Postojeće stanje – dva ulaza u Grad i tri izlaza iz Grada – evidentno je da fali treći ulaz da bi se osigurala protočnost prometa i izbjegle gužve na Ilijinoj glavici.

2) Pretvaranjem izlaza iz Grada preko vidikovca u ulaz u Grad, a stare ceste preko Belvedera u izlaz iz Grada, ostvarila bi se tri ulaza i tri izlaza iz Grada. Sve trase već postoje, potrebno ih je samo rekonstruirati i pustiti u promet.

3) Taj zahvat podrazumijeva i okretanje smjera prometa na cijelim Pločama u puno povoljniji, prirodni smjer kretanja vozila u kružnom toku, pa će tako, naprimjer, gosti postojećih hotela izlaziti iz autobusa na suvisloj strani.

4) Rezultat zahvata bio bi taj da sva vozila koja moraju pristupiti staroj gradskoj jezgri iz smjera istoka (zaposlenici iz Župe i Konavala, dostava u staru gradsku jezgru iz župskih trgovačkih centara, veza sa zračnom lukom, izleti iz Crne gore…) ne moraju ići preko Ilijine glavice i Kapelice. Dolaze, tangiraju zidine u jednoj točki i odlaze. Jednom kada se prometni tokovi otvore moguće je u ljetnim mjesecima kontrolirati intenzitet prometa raznim filterima i ograničenjima, pogotovo u zoni ‘Ploče’ koja bi po novom rješenju imala ulaz i izlaz te kao takva mogla funkcionirati i odvojeno od ostatka prometa oko zidina.

Pročitajte još

PREDSJEDNICA DPDS-a RENATA ANDJUS Ako se situacija ne popravi, morat ćemo dignuti kredit

Iva Dedo

ADIO NEUGODNIM MIRISIMA Vodovod postavio filtere na Kantafigu i Batali

Dulist

ZBOG RETARDERA Libertas naplatio garanciju od tvrtke Solaris u iznosu od 1,7 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija