Natrag
25.3.2019 23:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Pauk’ poskupljuje zbog psihološkog učinka, ne zbog manjeg minusa na računu

10.9.2018 @ 17:29 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Učinak odluke o poskupljenju naknade za premještanje, uklanjanje i blokiranje vozila je psihološki – rekao je pročelnik za promet Đuro Šutalo odgovarajući na pitanje vijećnika Ljuba Nikolića, kojega je zanimalo zbog čega se dižu cijene. Je li razlog smanjenje gubitak pauk službe Sanitata?

-Bilo bi dobro da smo dobili u materijalima što ovo povećanje znači u poslovanju pogona pauka u smislu pokrivanja ili nepokrivanja troškova – rekao je vijećnik Vido Bogdanović, na što mu je pročelnik rekao da će minus, ako ga ima biti manji. No, cijene se, objasnio je, ne mogu napumpavati već se daje suglasnost samo na prosjek ostalih jedinica lokalne samouprave.

-Dižu se cijene da bi se smanjio gubitak pauka? Ako je to razlog, neka to tako stoji u materijalima jer to nije razlog za dizanje cijena – rekao je Ljubo Nikolić na što mu je pročelnik tek rekao: Kolega Nikolić, krivo ste shvatili.

-Slažem se s vijećnikom Nikolićem da to ne bi bilo dobro, ali sam uvjeren da će ljudi, ako cijene narastu, promisliti gdje će ostaviti auto. Pored cijeloga kazina u prometu imamo i one koji su bezobrazni i ostavljaju auto gdje hoće – rekao je vijećnik Riki Rossetti, a potom je vijećnica Katarina Doršner replicirala Nikolići koji je rekao kao je ovo udar na građane.

-Radi se o građanima koji krše zakon – rekla je Doršner.

-Nije pitanje treba li građane kazniti ili ne. Zašto dižemo cijene? Koliki je projicirani učinak ove odluke, to morate imati. Koliko se uložilo u nova parkirna mjesta, o tome Sanitat treba razmišljati, a ne kako će što više novca izvući od građana – smatra Nikolić na što mu je Šutalo rekao ako je učina odluke psihološki.

-U većini gradova svi ‘pauci’ su u minusu jer intencija nije zarada već da dođe do reda na gradskim prometnicama – rekao je pročelnik Šutalo.

-Ne moramo dizati cijene da bi došli do istog učinka – smatra Nikolić.

Odluku pogledajte ovdje.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana