Politika

‘Pauk’ poskupljuje zbog psihološkog učinka, ne zbog manjeg minusa na računu

Pauk vrtić

Učinak odluke o poskupljenju naknade za premještanje, uklanjanje i blokiranje vozila je psihološki – rekao je pročelnik za promet Đuro Šutalo odgovarajući na pitanje vijećnika Ljuba Nikolića, kojega je zanimalo zbog čega se dižu cijene. Je li razlog smanjenje gubitak pauk službe Sanitata?

-Bilo bi dobro da smo dobili u materijalima što ovo povećanje znači u poslovanju pogona pauka u smislu pokrivanja ili nepokrivanja troškova – rekao je vijećnik Vido Bogdanović, na što mu je pročelnik rekao da će minus, ako ga ima biti manji. No, cijene se, objasnio je, ne mogu napumpavati već se daje suglasnost samo na prosjek ostalih jedinica lokalne samouprave.

-Dižu se cijene da bi se smanjio gubitak pauka? Ako je to razlog, neka to tako stoji u materijalima jer to nije razlog za dizanje cijena – rekao je Ljubo Nikolić na što mu je pročelnik tek rekao: Kolega Nikolić, krivo ste shvatili.

-Slažem se s vijećnikom Nikolićem da to ne bi bilo dobro, ali sam uvjeren da će ljudi, ako cijene narastu, promisliti gdje će ostaviti auto. Pored cijeloga kazina u prometu imamo i one koji su bezobrazni i ostavljaju auto gdje hoće – rekao je vijećnik Riki Rossetti, a potom je vijećnica Katarina Doršner replicirala Nikolići koji je rekao kao je ovo udar na građane.

-Radi se o građanima koji krše zakon – rekla je Doršner.

-Nije pitanje treba li građane kazniti ili ne. Zašto dižemo cijene? Koliki je projicirani učinak ove odluke, to morate imati. Koliko se uložilo u nova parkirna mjesta, o tome Sanitat treba razmišljati, a ne kako će što više novca izvući od građana – smatra Nikolić na što mu je Šutalo rekao ako je učina odluke psihološki.

-U većini gradova svi ‘pauci’ su u minusu jer intencija nije zarada već da dođe do reda na gradskim prometnicama – rekao je pročelnik Šutalo.

-Ne moramo dizati cijene da bi došli do istog učinka – smatra Nikolić.

Odluku pogledajte ovdje.

 

Pročitajte još

KAMPANJA POČINJE U ČETVRTAK Tko je predao samo svoj potpis?

Dulist

NOVA EUROPSKA KOMISIJA Dubravka Šuica potvrđena za potpredsjednicu

Dulist

CROBAROMETAR Evo kako bi ‘prošli’ predsjednički kandidati da su danas izbori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija