Natrag
23.4.2019 20:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pater Trstenjak održao predavanje o Isusovcima u Dubrovniku

7.4.2014 @ 21:49 Dulist Zanimljivosti
7;7

Podijelite:

U sklopu Dana kršćanske kulture, a povodom 200. godišnjice obnove Družbe Isusove, dr. sc. Tonči Trstenjak održao je predavanje na temu “Isusovci u Dubrovniku” u Dvorani Ivana Pavla II. Samostana sv. Klare.

Nakon predavanja predstavljena je i Trstenjakova knjiga ‘Božićna pomaranča’, zbirka 40 kratkih priča.

Pater Tonči Trstenjak, poznat je javnosti kao televizijski novinar i urednik, a u četrdeset priča u svojoj knjizi iznosi pred čitatelje bogato životno iskustvo i sjećanja satkana ponajprije od doživljenog i proživljenog. U njima opisuje ljude koje je sretao i događaje u kojima je sudjelovao ili bio tek usputni svjedok, od ranog proljeća do plodne jeseni svoga života.

Ovu knjigu pisao je svećenik isusovac u sedmom desetljeću zanimljiva života i četvrtom desetljeću plodnog svećeništva. Bez sumnje će vas iznenaditi, obradovati, odmoriti, obogatiti, učvrstiti i ohrabriti.

– Po naravi sam znatiželjna osoba pa se kroz sedam desetljeća života u meni nakupilo toliko doživljaja i sjećanja da se bojim kako veliki dio nikada neću stići napisati. Dovoljno je zagledati se u sebe i oko sebe. Život svakog čovjeka zanimljiva je priča. Pisac je samo posrednik – kazao je o knjizi pater Trstenjak.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana