Natrag
17.2.2019 13:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pas ne postavlja očekivanja, a daje podršku

6.4.2013 @ 21:23 Ana Prohaska Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Za razliku od roditelja i terapeuta, pas pred dijete s posebnim potrebama ne postavlja nikakva očekivanja, a pomaže mu u razvoju i ohrabruje ga. Upravo zbog toga uloga posebno školovanog terapijskog psa vrlo je važna, između ostalog, u tretiranju teškoća senzorne integracije.

– Terapijski pas djeluje umirujuće na dijete, oslobađa ga osjećaja napetosti, pruža mu veliku emocionalnu potporu i dodatno potiče pozitivno raspoloženje, pa time utječe na bolju komunikaciju i interakciju s okolinom – rekao je radni terapeut Davor Duić iz Centra za rehabilitaciju Silver iz Zagreba na predstavljanju projekta „Osnivanje savjetodavnog centra senzorne integracije uz terapijskog psa“, održanog u suradnji s Udrugom kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“ u Dvorani Ivana Pavla II u Dubrovniku.

Jedan je od ciljeva savjetodavnog centra terapije senzorne integracije kroz mobilni tim, u što je zahvaljujući obiteljima koje su se odlučile za terapijske pse uključen i Dubrovnik, edukacija o načinu rada i strategijama rješavanja problema kod kuće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Predavanju su uz roditelje prisustvovali i oni koji se u svom svakodnevnom radu susreću s djecom s posebnim potrebama. Pored uputa stručnih osoba, prisutni su mogli čuti iskustva tri dubrovačke obitelji čijoj djeci pomažu Silverovi psi.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana