Zanimljivosti

Partnerstvo za bolju zapošljivost

Udio mladih u ukupnom broju nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 23,6%, dok je na razini Republike Hrvatske nešto veći i iznosi 31% ukupnog broja. Riječ je o službenim podacima HZZ-a, dok je stvarni broj nezaposlenih puno veći.

Istaknuto je to na okruglom stolu udruge DEŠA – Dubrovnik na temu “Uspostava partnerstva između zapošljavanja i obrazovanja- iskustva regije Toscana“, održanom u hotelu Petka 27. rujna.
 
Okrugli stol je dio projekta „Nove mogućnosti i novi pristupi u svrhu povećanja zapošljivosti mladih osoba sa završenim fakultetom na području Dubrovačko-neretvanske županije", kojeg DEŠA –Dubrovnik provodi u partnerstvu s udrugom COSPE iz Firenze, te u suradnji s HZZ – Područnom službom Dubrovnik.
 
Glavni je cilj projekta, financiranog kroz program Europske unije za Hrvatsku „Mladi na tržištu rada“, povećanje zapošljivosti mladih ljudi, te promišljanje o mogućnostima poboljšanja statusa mladih nezaposlenih ljudi.
 
Iskustva i probleme s kojima se susreću nezaposleni mladi u Regiji Toscana iznio je Rinaldo Rinaldi, direktor Informagiovani Firenze, ureda koji pruža informacije mladim ljudima o obukama, zapošljavanju, razmjenama mladih na području Europe, volonterstvu, sportu i rekreaciji.
 
Iznijeti su i problemi nezaposlenih mladih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županji – traženje prethodnog radnog iskustva prilikom zapošljavanja, sezonski karakter turizma kao glavne grane gospodarstva, ali i diskriminacija mladih s invaliditetom.
 
Okrugli stol je zaključen isticanjem potrebe poticanja suradnje institucija sa svim dionicima lokalne zajednice, kako bi se transparentno iznijeli problemi i zajedno radilo na rješavanju problema nezaposlenosti mladih ljudi.

Pročitajte još

OČEKUJE SE 100 METEORA NA SAT Ne propustite ‘suze sv. Lovre’

Dulist

Jahta kojom legendarni košarkaš Magic Johnson krstari Jadranom uplovila u Korčulu

Dulist

PRIJE 176 GODINA Na današnji dan u Gruž uplovio prvi cruiser ‘Baron Sturmer’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija