Natrag
23.3.2019 22:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Partnerstvo za bolju zapošljivost

28.9.2011 @ 12:49 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Udio mladih u ukupnom broju nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 23,6%, dok je na razini Republike Hrvatske nešto veći i iznosi 31% ukupnog broja. Riječ je o službenim podacima HZZ-a, dok je stvarni broj nezaposlenih puno veći.

Istaknuto je to na okruglom stolu udruge DEŠA – Dubrovnik na temu “Uspostava partnerstva između zapošljavanja i obrazovanja- iskustva regije Toscana“, održanom u hotelu Petka 27. rujna.
 
Okrugli stol je dio projekta „Nove mogućnosti i novi pristupi u svrhu povećanja zapošljivosti mladih osoba sa završenim fakultetom na području Dubrovačko-neretvanske županije", kojeg DEŠA –Dubrovnik provodi u partnerstvu s udrugom COSPE iz Firenze, te u suradnji s HZZ – Područnom službom Dubrovnik.
 
Glavni je cilj projekta, financiranog kroz program Europske unije za Hrvatsku „Mladi na tržištu rada“, povećanje zapošljivosti mladih ljudi, te promišljanje o mogućnostima poboljšanja statusa mladih nezaposlenih ljudi.
 
Iskustva i probleme s kojima se susreću nezaposleni mladi u Regiji Toscana iznio je Rinaldo Rinaldi, direktor Informagiovani Firenze, ureda koji pruža informacije mladim ljudima o obukama, zapošljavanju, razmjenama mladih na području Europe, volonterstvu, sportu i rekreaciji.
 
Iznijeti su i problemi nezaposlenih mladih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županji – traženje prethodnog radnog iskustva prilikom zapošljavanja, sezonski karakter turizma kao glavne grane gospodarstva, ali i diskriminacija mladih s invaliditetom.
 
Okrugli stol je zaključen isticanjem potrebe poticanja suradnje institucija sa svim dionicima lokalne zajednice, kako bi se transparentno iznijeli problemi i zajedno radilo na rješavanju problema nezaposlenosti mladih ljudi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana