Grad

PARNICA U TIJEKU Franković i Vićan još nisu ‘razvrgnuli brak’

PARNICA U TIJEKU Franković i Vićan još nisu 'razvrgnuli brak'

Deseta sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o 20 točaka dnevnog reda počela je vijećničkim pitanjima, a nakon poduže rasprave o dnevnom redu.

Naime, vijećnik Ljubomir Nikolić (Srđ je Grad) zatražio je da se s dnevnog reda skinu točke koje se odnose na imenovanje ravnatelje JU rezervat Lokrum i Dubrovačkih knjižnica. Istaknuo je kako su vijećnici te materijale dobili neposredno prije sjednice te se na taj način, rekao je, vrijeđa i omalovažava uloga Gradskog vijeća.

– Ovakvim odlukama ljude koji pokušavaju doći na ta mjesta kompromitiramo i izlažemo ih odluci koja je politikantske naravi te ih na neki način omalovažavamo – rekao je Nikolić, no njegov prijedlog nije prošao iako su ga podržali vijećnici DDS-a i Mosta.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti na koji je način Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća pristupio prijedlogu Upravnog vijeća Lokruma o imenovanju Ivice Grileca za ravnatelja. Naime, u Odboru sjede Ivan Jelčić (DDS), Mladen Gojun (SDP) te HDZ-ovi vijećnici Blaž Pezo i Katarina Doršner, a vijećnik Mosta Maro Kristić nije bio na sjednici odbora jer je kasnio na današnju sjednicu. Ne treba smetnuti s uma kako je upravo ovo imenovanje bilo jedan od kamena smutnje sad već bivših koalicijskih partnera.

Upravo je o raskidu koalicije s DDS-om bilo govora i tijekom vijećničkih pitanja. Vijećnicu Mosta Dolores Lujić zanimalo je kakav je status raskida koalicije budući da su članovi DDS-a i dalje ostali na svojim funkcijama temeljem koalicijskog sporazuma.

U tijeku je brakorazvodna parnica – rekao je kratko i jasno gradonačelnik Mato Franković. Znači li to da će Pero Vićan uskoro biti smijenjen iz Nadzornog odbora Liberatas te odnosi li se ovakva izjava i na predsjednika Uprave Vodovoda Lukšu Matušića, ostalo je nejasno iako je Franković već ranije izjavio kako ima povjerenje u sve direktore. To je potvrdio i danas, tijekom pitanja Vida Bogdanovića (HSS) kojega je zanimalo jesu li se, kad je već brakorazvodna parnica u tijeku, kadrovi birali po političkom, partijskom ključu, a ne po stručnom.

– Iako se o privatnim stvarima ne govori javno, jasno je kako se radi o kadrovima u upravnim vijećima i nadzornim odborima. Sigurno je da je politička odluka bila imenovanje navedenih kadrova, ali će politička odluka biti promjena navedenih kadrova. Svi direktori uživaju moje povjerenje, obavljaju dobar posao. Vi ćete se kao vijećnici moći očitovati prilikom njihovih redovnih izvješća o radu – rekao je Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist