Aktualno

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Točno u ponoć počela izborna šutnja

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Točno u ponoć počela izborna šutnja

Točno u ponoć počela je izborna šutnja koja traje do zatvaranja birališta, u nedjelju 5. srpnja u 19 sati. U sljedeća dva dana nije dozvoljena bilo kakva promidžba kandidata na svim platformama.

Građanima Hrvatske ostaje razmisliti koga odabrati s 192 liste, a između 2669 kandidata te im na taj način pomoći da se domognu svoga mjesta u Saboru. Pravo glasa ima 3.860 milijuna birača koji će svoj glas moći dati na 7000 biračkih mjesta. Čitav proces pratit će gotovo 8700 promatrača te nije na odmet napomenuti kako su Parlamentarni izbori 2020. zbog epidemije koronavirusa najzahtjevniji od stjecanja neovisnosti.

Podsjetimo, za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist