Aktualno

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Točno u ponoć počela izborna šutnja

Točno u ponoć počela je izborna šutnja koja traje do zatvaranja birališta, u nedjelju 5. srpnja u 19 sati. U sljedeća dva dana nije dozvoljena bilo kakva promidžba kandidata na svim platformama.

Građanima Hrvatske ostaje razmisliti koga odabrati s 192 liste, a između 2669 kandidata te im na taj način pomoći da se domognu svoga mjesta u Saboru. Pravo glasa ima 3.860 milijuna birača koji će svoj glas moći dati na 7000 biračkih mjesta. Čitav proces pratit će gotovo 8700 promatrača te nije na odmet napomenuti kako su Parlamentarni izbori 2020. zbog epidemije koronavirusa najzahtjevniji od stjecanja neovisnosti.

Podsjetimo, za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Pročitajte još

PRVI ČOVJEK DUSTRA-e ŽELJKO RAGUŽ Dubrovačkom turizmu trebaju ideje, a ne savjeti mudraca koji zajedno imaju 250 godina

Iva Dedo

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

SLOM AGENCIJSKOG POSLOVANJA Elite travel otpustio 19 zaposlenika

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija