Grad

Park u Pilama od večeras ‘pod ključem’

Park u Pilama od večeras 'pod ključem'

Park Pile će se, kao što smo već najavljivali, od 9. rujna zaključavati u noćnim satima. Kako navode iz Grada Dubrovnika u zimskom razdoblju zaključavat će se od 21 do 7 sati, a u ljetnim mjesecima od 22 do 6 sati. Grad Dubrovnik odluku o zaključavanju je donio s ciljem zaštite javnog prostora i prevencije zloupotrebe ovog iznimno vrijednog područja, na samom ulazu u staru gradsku jezgru.

Na ulaz s donje strane parka, prema unutrašnjosti zidina, postavljena su nova vrata, a na oba ulaza za hitne slučajeve postavljen je rezervni ključ u ormariću. U jutarnjim satima park će otključavati djelatnici Čistoće, a navečer zaključavati gradski komunalni redari.

Kako bi se održala visoka razina komunalnog reda u gradskim parkovima, u Park Luja Šoletića, Park grada Bad Homburga i park u Pilama postavit će se informativne table s piktogramima koji će komuncirati o nepoželjnom ponašanju. Dio je to sveobuhvatnog projekta Poštujmo Grad, a svrha je zaštita zelenih površina, sprava, klupa i ostalih elemenata parkova.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist