DuList IN

PARK ORSULA Stiže splitski TBF

PARK ORSULA Stiže splitski TBF

Malo je hrvatskih grupa koje se godinama održavaju u samom vrhu scene, a jedna od njih je The Beat Fleet, odnosno TBF, pod kojom je skraćenicom ova grupa prepoznatljiva širokim masama.

Nakon mnogobrojnih nastupa u raznim klubovima i prostorima u Dubrovniku i okolici, ovi Splićani u petak, 22. kolovoza napokon će nastupiti i na najljepšoj pozornici u Gradu – onoj u Parku Orsula. Ulaznica za ovaj koncert iznosi 80 kuna za članove udruge Ambient Croatia, odnosno 100 kuna za sve ostale posjetitelje.

Priču o TBF-u vjerojatno svi znaju. Saša, Mladen i Luka nastupaju zajedno još od 1992., a nakon nekoliko demo kaseta, 1997. izlazi im kultni album „Ping-pong (umjetnost zdravog đira)“. „Malo san maka“, „3-logija jada“, „Ye’n dva“, „Moj um pali“ samo su dio hitova koje je ove Splićane odmah gurnuo u sami vrh domaće hip-hop scene, a oni su sve to potvrdili sjajnim albumom „Uskladimo toplomjere“ (2000.) s kojeg publika pamti hitove „Genije“, „Odjeb je lansiran“, „Život je lijep“ i druge.

No, iako su i ta dva albuma TBF-u donijela veliku slavu, sve kulminira esencijalnim albumom „Maxon Universal“ (2004.) koji se s razlogom smatra jednim od najboljih hrvatskih albuma ovog tisućljeća.

TBF na Orsulu dolazi neposredno uoči objavljivanja novog albuma koji je najavljen za jesen, a s kojeg su već objavili dva singlea – „Banane“ i „Neću ti ništa“.

Kao predgrupa TBF-u nastupit će dubrovačka rock grupa Feredon koja već lagano probija i dubrovačke granice. Dobili su odlične kritike za nastup sa Silenteom ovog proljeća u Zagrebu, a mogu se pohvaliti i nedavnim nastupom na šibenskom Super Uhu festivalu koji je okupio brojne renomirane svjetske i regionalne glazbenike.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist