Natrag
19.3.2019 03:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Papa Ivan Pavao II. svetac u 2014.

30.9.2013 @ 18:07 Nikša Miletić Zanimljivosti

Podijelite:

Počasni građanin Dubrovnika blaženi Ivan Pavao II., papa, bit će proglašen svetim u nedjelju, 27. travnja 2014. godine u Vatikanu.

Tog vikenda, 26. i 27. travnja, u Dubrovniku će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži na kojem se očekuje nekoliko desetaka tisuća mladih iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Kako prenosi Informativna katolička agencija (IKA) jutros u 10 sati u Konzistorijskoj dvorani Apostolske palače u Vatikanu, za vrijeme slavlja Trećega časa, papa Franjo održao je Redovni javni konzistorij za kanonizaciju blaženih Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. Tijekom Konzistorija Papa je odredio da papa Ronacalli i papa Wojtyla budu upisani među svece 27. travnja 2014., na Drugu vazmenu nedjelju, odnosno Nedjelju Božanskoga milosrđa, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana