Natrag
23.3.2019 16:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘PAO’ POTPIS NA UGOVOR Vrtići ‘Ciciban’ i ‘Izviđač’ idu u energetsku obnovu

1.9.2018 @ 13:25 Dulist Aktualno
14;14

Podijelite:

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali su u subotu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića ‘Ciciban’ i ‘Izviđač’, ukupno vrijednih 1.567.835,34 kune.

Tom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar Štromar gradonačelniku Frankoviću uručio je i odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića.

-Grad Dubrovnik se na natječaj javio s po dva vrtića i škole. Potpisali smo ugovore za energetsku učinkovitost vrtića, ukupne vrijednosti oko 4 milijuna kuna. Ministarstvo je osiguralo preko Fonda za zaštitu okoliša i fondova EU još milijun i pol, a za razliku će se Grad Dubrovnik moći prijaviti na druge fondove, prije svega za regionalni razvoj – objasnio je potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

-Za energetsku obnovu dvije škole, Ivan Gundulić i Marin Držić, osigurano je 7,8 milijuna kuna, od čega 2,7 milijuna kuna sredstava EU. Sve investicije će se vrlo brzo vratiti, ponajprije kroz uštede, koje iznose preko 50 posto energenata – dodao je Štromar.

-Riječ je o nastavku započete uspješne suradnje, budući da Grad Dubrovnik već provodi 7 milijuna kuna vrijednu energetsku obnovu lapadske škole. U godinu i nekoliko mjeseci obnovit ćemo pet javnih objekata. Nastavit ćemo koristiti ova sredstva kako bismo podizali energetsku učinkovitost javnih objekata – izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Sredstva za energetsku obnovu u Republici Hrvatskoj koja će biti dodijeljena čak su triput veća od prvotno planiranih, odnosno prelaze milijardu kuna. Komunicirali smo s lokalnom samoupravom i na odgovarajući način smo objavili javni poziv. Fond je imao pritom dvojaku ulogu, jer smo imali savjetodavnu ulogu, ali smo i provedbeno tijelo druge razine. Uz stručno-tehničku pomoć prolaznost aplikacija porasla s 20 na 95 posto – izjavio je direktor Fonda za  zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana