Aktualno

‘PAO’ POTPIS NA UGOVOR Vrtići ‘Ciciban’ i ‘Izviđač’ idu u energetsku obnovu

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali su u subotu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića ‘Ciciban’ i ‘Izviđač’, ukupno vrijednih 1.567.835,34 kune.

Tom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar Štromar gradonačelniku Frankoviću uručio je i odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića.

-Grad Dubrovnik se na natječaj javio s po dva vrtića i škole. Potpisali smo ugovore za energetsku učinkovitost vrtića, ukupne vrijednosti oko 4 milijuna kuna. Ministarstvo je osiguralo preko Fonda za zaštitu okoliša i fondova EU još milijun i pol, a za razliku će se Grad Dubrovnik moći prijaviti na druge fondove, prije svega za regionalni razvoj – objasnio je potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

-Za energetsku obnovu dvije škole, Ivan Gundulić i Marin Držić, osigurano je 7,8 milijuna kuna, od čega 2,7 milijuna kuna sredstava EU. Sve investicije će se vrlo brzo vratiti, ponajprije kroz uštede, koje iznose preko 50 posto energenata – dodao je Štromar.

-Riječ je o nastavku započete uspješne suradnje, budući da Grad Dubrovnik već provodi 7 milijuna kuna vrijednu energetsku obnovu lapadske škole. U godinu i nekoliko mjeseci obnovit ćemo pet javnih objekata. Nastavit ćemo koristiti ova sredstva kako bismo podizali energetsku učinkovitost javnih objekata – izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Sredstva za energetsku obnovu u Republici Hrvatskoj koja će biti dodijeljena čak su triput veća od prvotno planiranih, odnosno prelaze milijardu kuna. Komunicirali smo s lokalnom samoupravom i na odgovarajući način smo objavili javni poziv. Fond je imao pritom dvojaku ulogu, jer smo imali savjetodavnu ulogu, ali smo i provedbeno tijelo druge razine. Uz stručno-tehničku pomoć prolaznost aplikacija porasla s 20 na 95 posto – izjavio je direktor Fonda za  zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Pročitajte još

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA U TIJEKU Rešetar mora ukloniti sve nepravilosti u ex Hvarskoj ulici

Dulist

Lampioni ispred Albatrosa za žrtve koronakrize

Dulist

ODLUČIO USTAVNI SUD Zaraženima koronavirusom se ne smije uskratiti biračko pravo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija