Sport

Pao Partizan! Jug u finalu Final foura!

Pao Partizan! Jug u finalu Final foura!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobjedom nad Partizanom 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2) plasirali su se u finale Final Foura vaterpolske Lige prvaka u Beogradu.

Poveli su Jugaši golom Janovića s igračem više, a nakon isključenja Jokovića izjednačio je Mandić. Potom Bošković pogađa za 2:1 na kraju prve četvrtine. Bušlje zabija s igračem više na početku druge četvrtine, a za Partizan smanjuje Dedović, također s igračem više. Ipak, do kraja prvog poluvremena strijelac je Dobud, i to sjajnim golom s dva metra pod prekršajem tri suparnička igrača.

Treću četvrtinu bolje otvara Partizan golom Vica, ali s druge strane uzvraća Marković, golom 'kroz uši' Sora. Mitrović potom smanjuje s igračem više na 4:5, a Bošković opet diže na +2 s igračem viška. Jug ne koristi priliku za odlazak na tri razlike nakon time outa Đuha, a niti u idućem napadu s igračem više kada je neuspješan Azevedo. Upravo preko njega Mandić smanjuje na 5:6 na kraju treće četvrtine.

U četvrtoj četvrtini prva vrlo sporna situacija. Dosuđen je igrač više za Jug, ali čim je lopta izvedena nakon 5-6 sekundi u igru se vratio izbačeni igrač (?!). Inače bi to bilo za isključenje i peterac, ali ne i večeras. Jugaši ne koriste taj napad s igračem više, a na suprotnoj strani na 6:6 poravnava Ćuk.

U ključnim trenucima utakmice najbolje je odigrao Ivović, s dvije sjajne reakcije u obrani, golčinom za 7:6 a potom i izborenim petercem, kojeg je za 8:6 pogodio Janović. Rackov smanjuje na 8:7, Jugaši ne koriste puni napad s igračem više i Partizan ima zadnji napad. Bošković sjajno reagira i blokira šut. Loptu uzima Bijač i odbrojao zadnje sekunde susreta.

Za Jug Janović i Bošković pogodili su dvaput, a Ivović, Bušlje, Dobud i Marković jednom. Kod Partizana Mandić je postigao dva gola, a Dedović, Vico, Mitrović, Ćuk i Rackov po jedan. Vratar Partizana Soro obranio je osam Jugovih udaraca, a Jugov vratar Bijač upisao obranu manje.

Jug sad čeka suparnika u sutrašnjem finalu. U drugom polufinalu od 20 sati sastaju se Crvena zvezda i Barceloneta.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist