Kultura

Paljetak zatvara „I da te ljubim, a da te čuvam“

Paljetak zatvara „I da te ljubim, a da te čuvam“

U sklopu programa „I da te ljubim, a da te čuvam“ publici se s ulomkom „Pisac i ja“ predstavio Nikola Petković sinoć u Sponzi, dok će ovaj petodnevni ciklus ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara s Hrvatskim društvom pisaca zatvoriti ugledni dubrovački akademik Luko Paljetak s programom naslovljenim „Bijela tama“, večeras, 24. kolovoza u 21:30 sati u palači Sponza.

Ulomak „Pisac i ja“ iz romana „Uspavanka za mrtve“ autoru Nikoli Petkoviću poslužio je kao osnova za sinoćnji performans. Naime, autor je ulomak nadogradio napisavši novi tekst posebno za ovu prigodu, a u režiji Vlatke Vorkapić izveli su ga glumci Silvio Vovk, Marija Šegvić i sam Nikola Petković koji su na kraju bili nagrađeni velikim pljeskom. Nikola Petković jedan je od pripadnika Quorumovog naraštaja koji je uspješno spojio akademsku i spisateljsku karijeru. Doktorirao je književnost u SAD-u na University of Texas at Austin, od 1992. predavao je na nekoliko američkih sveučilišta, a 2003. vraća se u Rijeku gdje danas djeluje kao izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Odsjek za kulturalne studije), kolumnist Novog lista i uz to je predsjednik Hrvatskog društva pisaca.

Program „I da te ljubim, a da te čuvam“ zatvorit će akademik, pjesnik, dramatičar, prozaik, prevoditelj, lutkar i jedan od najpoznatijih suvremenih hrvatskih književnika u domovini i inozemstvu Luko Paljetak s „Bijelom tamom“, večeras, 24. kolovoza u 21:30 sati u Sponzi, a to će ujedno biti i prigodna proslava 70. rođendana ovog velikog umjetnika. Uz samog autora Luka Paljetka, na sceni se pojavljuju glumica Marija Šegvić, Marjan Krajna na bandoneonu, plesni par Bago te slikar Rudolf Pater,a ulaz je slobodan.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist