Natrag
21.2.2019 14:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Paljetak primio “Nazora” za životno djelo

20.6.2013 @ 12:58 Nikša Miletić Kultura

Podijelite:

Akademik Luko Paljetak sinoć je u Muzeju Mimara iz ruku ministrice kulture Andree Zlatar Violić primio „Nagradu Vladimir Nazor“ za životno djelo u području književnosti.

Inače, nagradu svake godine dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
 
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
 
Naš akademik itekako udovoljava svim navedenim kriterijima, što je potvrdio i odbor "Nagrade Vladimir Nazor" na čelu s akademikom Milivojem Solarom na sjednici održanoj 24. svibnja 2013. godine.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana