Politika

PALJBA PO ŠEFU SDP-a ‘Barač je savršen primjer uhljeba u Hrvatskoj’

PALJBA PO ŠEFU SDP-a 'Barač je savršen primjer uhljeba u Hrvatskoj'

Nakon liste Srđ je Grad, na meti HDZ-ovih vijećnika tijekom sjednice Gradskog vijeća našao se i Jadran Barač, čelnik dubrovačkog SDP-a. Marko Potrebica je, naime, u svom vijećničkom pitanju upitao gradonačelnika Mata Frankovića što će napraviti budući da je iznosio neistine o svom zaposlenju, a kao zaposlenik Vodovoda osnovao je svoju tvrtku i to bez suglasnosti uprave.

-Kako je mogao iznositi one riječi, a sam kaže: zaposlio sam se 2011. i bio godinu dana nezaposlen i u tom trenutku na Zavodu za zapošljavanje bio je jedini nezaposleni diplomirani inženjer strojarstva. Govorio je neistinu jer su još troje inženjera strojarstva tada bila na Zavodu, mogao je zavod poslati bilo koga, a ne njega – rekao je Potrebica dodavši kako je na kotarske izbore bio lažno prijavljen. Potrebica je potom nastavio kako je, nakon što se namjestio na posao u Vodovodu u siječnju 2014. godine odlučio otvoriti privatnu tvrtku, ostavši u Vodovodu, a sve do srpnja te iste godine to je bilo suprotno Zakonu o radu, dakle protuzakonito jer je tek u srpnju postalo dozvoljeno da u svojoj tvrtki može raditi manji broj sati. Spomenuo je kako je medijima poslao suglasnost Pera Miškovića datiranu sa više od godinu dana zakašnjenja i koja nikad nije prošla protokol.

-Kad govorite o ljudima, o moralu, o kaznenim prijavama, kad se ponašate iracionalno pogledajte ispred svoga praga, a ovo se zove sukob sa zakonom. Što ćete gradonačelniče napraviti – pitao je Potrebica Frankovića.
-Što su to uhljebi? Kakva je to vrsta ljudi? Gospodin Barač je više puta isticao kako sam ja uhljebio 70 ljudi. Uhljebiti znači namjestiti, postaviti, ostaviti na tom mjestu i naći ga na istom mjestu gdje si ga i ostavio, da ništa ne radi. To znači biti uhljeb – rekao je Franković dodavši kako je Barač govorio neistinu o svom zapošljavanju.

-Da je rekao kako se zaposlio zahvaljujući angažmanu SDP-a, bilo bi sve u redu, ali ne, on išao je manipulirati – rekao je Franković otvorivši i sumnju je li Barač godinu dana bio na Zavodu prije zapošljavanja u Vodovodu.

-Prozivati ljude koji su se zaposlili u Gradu da su uhljebi, a istovremeno raditi u Vodovodu i imati u opisu sistematizacije svog radnog mjesta identičnu stvar koju si napisao za svoju tvrtku je totalna katastrofa. Barač ima tvrtku koja je registrirana za istu djelatnost kojom se bavi u Vodovodu – rekao je Franković dodavši kako će vidjeti što se to sve događalo u Vodovodu i što Barač radi u Vodovodu. Budući da je Potrebica nazvao Barača pionirom uhljeba, gradonačelnik je rekao kako nije pionir već ‘savršen primjer uhljeba u RH’.

Marko Potrebica na kraju je rekao kako će zbog klevete pokrenuti privatnu tužbu protiv šefa dubrovačkog SDP-a.

 

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist