Crna kronika

PALI SA 63 KILA TRAVE Majka (65) i sin vodili ‘plantažu’ u Zažablju, on u bijegu!

PALI SA 63 KILA TRAVE Majka (65) i sin vodili 'plantažu' u Zažablju, on u bijegu!

Nakon višemjesečne istrage djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u srijedu u općini Zažablje pokraj Metkovića, zaplijenili su 63 kilograma marihuane vrijedne deset milijuna kuna, a tom prilikom uhićena je i 65-godišnjakinja, rekao je u četvrtak načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

-Ovo istraživane je trajalo više mjeseci, a riječ je o najvećoj zapljeni po količini droge na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj su učesnici s našeg područja. Ostale velike zapljene su bile na granici -rekao je Radibratović na konferenciji za medije te dodao kako je ukupna vrijednost droge dva milijuna kuna na veliko, te deset milijuna kuna u uličnoj preprodaji.
-Jučer u popodnevnim satima izvršili smo pretragu obiteljske kuće u kojoj smo pronašli 45 komada raznih streljiva, dvije precizne vage s tragovima marihuane, a prilikom pretrage je jedna ženska osoba, 65-godišnjakinja, pokušala uništiti 200 grama marihuane koji su se nalazili u kući, a u tome je spriječena -rekao je on.
Ustvrdio je kako je policija pretražila i gospodarske prostorije koje koristi ta obitelj u blizini kuće.
– Tada smo u četiri bačve i deset pakiranja pronašli ukupno 63 kilograma marihuane. Uhićena je jedna ženska osoba, a za jednom muškom osobom za koju se vjeruje kako je organizator, raspisana je potjernica – istaknuo je Radibratović te na novinarski upit odgovorio kako je akcija provedena u mjestu Mislina u općini Zažablje.
Iz policije zbog provođenja daljnje istrage nisu mogli odgovoriti je li marihuana uzgojena u Zažablju, ali su istaknuli kako je droga bila namijenjena prodaji na području Republike Hrvatske.
Inače, kako se neslužbeno doznaje, u ovoj akciji uhićena je majka, dok je tjeralica raspisana za njezinim sinom.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist