Kultura

PALAČA SPONZA Četiri mladića na babljem ljetu pokazala bogatstvo svoga stvaralaštva

PALAČA SPONZA Četiri mladića na babljem ljetu pokazala bogatstvo svoga stvaralaštva

Dubrovački slikari Josip Škerlj, Vedran Grabovac, Mišo Baričević i Loren Ligorio u ponedjeljak navečer, pred brojnom dubrovačkom publikom, prikazali su svo bogatstvo svoga stvaralaštva u izložbi naziva ‘Četiri mladića na babljem ljetu’

– Najteže je na ovakvoj izložbi odlučiti, koji je od ova četiri umjetnika najviše prirastao srcu. Svaki od njih ima svoju snagu i svoj šarm. Dok su opet potpuno različiti. Grabovac koji radi srcem i koji je kolorist, Baričević koji je više sklon crtanju, Ligorio koji je intelektualac i Škerlj koji ima tu svoju snagu i strahovitu dinamiku, a koji je ovu grupu i stvorio i vodio – prigodno je o izložbi poručio mr.sc. Teo Trostmann.

Na izložbi su se mogla vidjeti razna djela umjetnika koja, na prvi pogled kao da ne mogu biti više drukčija, a opet povezana bojama i motivima, jednako kako i njihove autore povezuje život.

– A gledajte. Kad smo bili djeca onda su nam govorili vi ste tri mušketira plus jedan. Zatim smo gledali film i shvatili smo da je tako, mi smo četiri mušketira, ali u našem ‘babljem ljetu’. Moji radovi ovdje su zapravo reciklaža starijih radova sa ponekim dodatcima, ali tako vam je to, ja ljudima brzo dosadim – šaljivo je poručio jedan od ‘mladića’ umjetnik Josip Škerlj.

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist