Natrag
19.3.2019 23:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

PALAČA SPONZA Četiri mladića na babljem ljetu pokazala bogatstvo svoga stvaralaštva

17.9.2018 @ 23:06 Dulist.hr Kultura
50;50

Podijelite:

Dubrovački slikari Josip Škerlj, Vedran Grabovac, Mišo Baričević i Loren Ligorio u ponedjeljak navečer, pred brojnom dubrovačkom publikom, prikazali su svo bogatstvo svoga stvaralaštva u izložbi naziva ‘Četiri mladića na babljem ljetu’

– Najteže je na ovakvoj izložbi odlučiti, koji je od ova četiri umjetnika najviše prirastao srcu. Svaki od njih ima svoju snagu i svoj šarm. Dok su opet potpuno različiti. Grabovac koji radi srcem i koji je kolorist, Baričević koji je više sklon crtanju, Ligorio koji je intelektualac i Škerlj koji ima tu svoju snagu i strahovitu dinamiku, a koji je ovu grupu i stvorio i vodio – prigodno je o izložbi poručio mr.sc. Teo Trostmann.

Na izložbi su se mogla vidjeti razna djela umjetnika koja, na prvi pogled kao da ne mogu biti više drukčija, a opet povezana bojama i motivima, jednako kako i njihove autore povezuje život.

– A gledajte. Kad smo bili djeca onda su nam govorili vi ste tri mušketira plus jedan. Zatim smo gledali film i shvatili smo da je tako, mi smo četiri mušketira, ali u našem ‘babljem ljetu’. Moji radovi ovdje su zapravo reciklaža starijih radova sa ponekim dodatcima, ali tako vam je to, ja ljudima brzo dosadim – šaljivo je poručio jedan od ‘mladića’ umjetnik Josip Škerlj.

 

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana