DuList IN

Pala prva klapa “Igre prijestolja”

Pala prva klapa "Igre prijestolja"

Počelo je dugo pripremano snimanje druge sezone HBO-ove hit serije „Igre prijestolja“. Dubrovnik se pomalo pretvara u Kraljev grudobran – prijestolnicu Sedam kraljevina iz književnog fantasy serijala „Pjesme vatre i leda“ američkog pisca George R.R. Martina.

Prvi dan snimanja započeo je na Minčeti, a filmska ekipa i brojni dubrovački statisti uključeni u projekt s puno entuzijazma prionuli su raditi na seriji koja je u prvoj sezoni ostvarili iznimnu gledanost i nominacije za sve prestižne nagrade.
Iaako se samom setu ne može pristupiti zbog razumljivih mjera osiguranja, donosimo vam kadrove statista koji se odmaraju između scena na zidinama pod Minčetom.
Podsjećamo kako su iz tvrtke Embassy Films – Croatia izvijestili kako će zbog snimanja koje je počelo ove nedjelje biti uvedene posebne privremene mjere regulacije prometa.

Organizatori snimanja su iznajmili parkinge po sljedećem rasporedu:

  • parkiralište Tenis (Buža): 16. – 19. rujna
  • parkiralište Pile: 20. rujna – 8. listopada
  • parkiralište Lapadska obala (od zgrade HAZU do zgrade Ekonomskog fakulteta): 19. i 20. rujna, te 6. listopada.

Zbog snimanja u ulici Sv. Dominika (ulaz s Ploča) 22. rujna će se sporije odvijati pješački promet na ovom ulazu, te će se pješaci puštati u pauzama snimanja. Preporuča se da se na ovaj datum za ulaz u Grad koriste ulazi s Buže i Pila.

Dana 2. i 3. listopada snimanje će se odvijati na ulazu s Pila, te će se također sporije odvijati pješački promet. Preporuča se da se na ove datume koriste ulazi s Buže i Ploča.

Organizatori se unaprijed ispričavaju zbog neugodnosti, te najljepše zahvaljuju građanima na razumijevanju.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist