Županija

PALA KVALITETA Evo gdje more ‘i nije baš’

PALA KVALITETA Evo gdje more 'i nije baš'

Iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako su u petom redovnom ispitivanju uzorci mora na svim plažama odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije istraživanje je proveo od 13. do 21. srpnja 2015. godine. Od ukupno 113 plaža, more na 110 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće dok je na plaži Žrnovska Banja na otoku Korčuli i plaži Kobaš u općini Ston more bilo dobre kakvoće, a na plaži Portina u Pločama more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Obzirom da na Gradskoj plaži u Pločama postoji zabrana kupanja od 2006. godine, te prema Uredbi ista plaža nije u Programu ispitivanja za 2015. godinu, Zavod je sukladno ugovorenim obvezama s Dubrovačko–neretvanskom županijom obavio dodatna ispitivanja kakvoće mora na navedenoj plaži 16. srpnja 2015. godine.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist