Politika

Pada potpora SDP-u

Prema redovitom mjesečnom istraživanju agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedenom u prvim danima siječnja, potpora SDP-u pada, HDZ-u stagnira, a Laburisti su i dalje treća stranka u zemlji,

donosi hrt.hr.

Na ljestvici najpozitivnijih političara je predsjednik Ivo Josipović, čelnik Laburista Dragutin Lesar je drugi, a premijer Zoran Milanović treći.

Na vrhu ljestvice s negativnim predznakom i dalje je Ivo Sanader, Radimir Čačić je drugi, a približava mu se šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Zoran Milanović je na četvrtome mjestu.

Nastavljen je uzlazni trend negativnog doživljaja hrvatskog premijera i to je njegov najlošiji rezultat od početka mjerenja.

Sukobi Ministarstva obrazovanja i Katoličke crkve u vezi sa zdravstvenim, odnosno seksualnim odgojem najvažniji su događaj u našoj zemlji u posljednjih mjesec dana. Taj je sukob pretekao gospodarsku krizu, dok je prosinački pad kreditnog rejtinga zemlje kao jasan indikator krize na sedmome mjestu.

Koalicijska Vlada bilježi pad potpore svojoj politici, pad ocjene za svoj rad, a glavna stranka vladajuće koalicije bilježi nastavak pada potpore.

Unatoč padu potpore SDP je i dalje vodeća hrvatska stranka s izraženom prednošću pred najvećom opozicijskom strankom. HDZ, unatoč padu potpore Vladi i padu ocjene za njezin rad, nije uspio zabilježiti veći porast izbora koji početkom ovog mjeseca iznosi 19,2 posto. Uz te dvije stranke još samo Laburisti prelaze izborni prag na nacionalnoj razini, i to s izborom od 9,7 posto.

Pročitajte još

Koje rješenje za bankomate predlaže Jadran Barač?

Dulist

HNS-ovci: ‘Udarac po džepu jedini je lijek za najezdu bankomata’

Dulist

SRĐEVCI O BankoMATU Gradske službe mogle su već odavno djelovati

Dulist