Kultura

OVU SUBOTU U KUNI PELJEŠKOJ Izložba slika Emila Bobanovića Čolića

OVU SUBOTU U KUNI PELJEŠKOJ Izložba slika Emila Bobanovića Čolića

Potvrda kako se kulturna događanja ovo ljeto zbivaju i na Pelješcu je izložba slika akademskog slikara Emila Bobanovića Čolića koja se otvara ove subote, 18. srpnja u 20 sati u prostoru vinoteke obitelji Špaleta u Kuni pelješkoj, u samom središtu ovog lijepog mjesta na kućnom broju 33.!

O njegovom radu i novim slikama govoriti će domaćin i organizator izložbe Ivo Špaleta, a očekuje se i koja prigodna riječ od njegovih dugogodišnjih prijatelja, gospara Antuna Karamana i Luka Paljetka, koji će također biti na otvaranju ove izložbe.

Svojim novim ciklusom akrila na platnu nazvanom „Nostalgija za izgubljenim snom“ sjajni i dobro znani nam slikar predstavlja se svojim novim radovima prepoznatljivim koloritom crteža obala i prostranstva suprostavljajući se vremenu, prolaznosti, vodeći nas u neki svoj nedosanjani san, zatočen u taj svoj izgubljeni san, snagom kreativne mašte koju nam nudi ne ostavljajući nas ravnodušnim, kao i u mnogim njegovim prijašnjim slikama.

Slikar Emil Bobanović Čolić rođen je u Kuni na pelješcu, gdje završava osnovnu školu, srednju na Krku, zatim Školu primijenjene umjetnosti u Splitu, te diplomira slikarstvo kod Mladena Veže i književnost kod Marna Frančevića u Zagrebu. Sve te godine ima svoj atelje u rodnoj Kuni, gdje i stvara svoja najpoznatija dijela, izlaže na sve strane svijeta, dobiva mnoge nagrade i priznanja, te je ova njegova nova izložba, u organizaciji i na inicijativu renate i Iva Špalete u Kuni svakako jedan od zanimljivijih događaja ovog ljeta na Pelješcu.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist