Natrag
20.3.2019 10:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

OVRHA NAD BOLNICOM Božović: Nadamo se sretnom završetku!

29.7.2014 @ 15:19 Nikša Miletić Županija

Podijelite:

-Mogu potvrditi kako imamo višemilijunske dugove prema komunalnim tvrtkama u vlasništvu Grada, kao što je Vodovod, Čistoća itd. Neki od tih predmeta su na sudu i ovršni su, ali gradske tvrtke su odlučile ne ovršiti nas jer nemamo novce – rekao nam je Baldo Božović, zamjenik sanacijskog upravitelja Opće bolnice Dubrovnik, nakon što je u medije dospjela vijest kako će Grad Dubrovnik te tri gradske tvrtke prisilno će od Opće bolnice Dubrovnik naplatiti dugovanje.
– Intezivno smo u pregovorima koji se vode između Ministarstva financija, Ministarstva zdravlja, Županije i Grada Dubrovnika oko toga da se jednom win-win situaciji riješimo cijeli taj problem na način da je Grad zainteresiran za jedna stari objekt na području stare bolnice koji je sad u vlasništvu županije, a koji je donedavno bio u vlasništvu bolnice. Ako se svi suglase da se tako namire dugovi i time se stvore uvjeti da bolnica jednostavnije diše sljedećih nekoliko godina, onda će sve biti sretno završeno. Taj postupak se vodi već dva tri mjeseca i očekujemo sretno rješenje – rekao je Božović.

-Posljednje u nizu događanja je da je gradonačelnik Dubrovinka napisao dopis ministru zdravlja, da je situaicja takva da ga moli za intervenciju da se obavi ova transakcija – rekao nam je Božović.

Neslužbeno se doznaje kako je aktivacija dugovanja prema Vodovodu, Sanitatu i Čistoći uzrokovana sukobom između gradonačelnika Andra Vlahušića i župana DN Nikole Dobroslavića oko zgrade Stare Nautike pokraj Stare bolnice. Vlahušićeva željaje dugove pretvoriti u nekretninsko vlasništvo na tom predjelu kako bi tamo napravio šetnicu.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana