Županija

OVRHA NAD BOLNICOM Božović: Nadamo se sretnom završetku!

Dubrovačka bolnica

-Mogu potvrditi kako imamo višemilijunske dugove prema komunalnim tvrtkama u vlasništvu Grada, kao što je Vodovod, Čistoća itd. Neki od tih predmeta su na sudu i ovršni su, ali gradske tvrtke su odlučile ne ovršiti nas jer nemamo novce – rekao nam je Baldo Božović, zamjenik sanacijskog upravitelja Opće bolnice Dubrovnik, nakon što je u medije dospjela vijest kako će Grad Dubrovnik te tri gradske tvrtke prisilno će od Opće bolnice Dubrovnik naplatiti dugovanje.
– Intezivno smo u pregovorima koji se vode između Ministarstva financija, Ministarstva zdravlja, Županije i Grada Dubrovnika oko toga da se jednom win-win situaciji riješimo cijeli taj problem na način da je Grad zainteresiran za jedna stari objekt na području stare bolnice koji je sad u vlasništvu županije, a koji je donedavno bio u vlasništvu bolnice. Ako se svi suglase da se tako namire dugovi i time se stvore uvjeti da bolnica jednostavnije diše sljedećih nekoliko godina, onda će sve biti sretno završeno. Taj postupak se vodi već dva tri mjeseca i očekujemo sretno rješenje – rekao je Božović.

-Posljednje u nizu događanja je da je gradonačelnik Dubrovinka napisao dopis ministru zdravlja, da je situaicja takva da ga moli za intervenciju da se obavi ova transakcija – rekao nam je Božović.

Neslužbeno se doznaje kako je aktivacija dugovanja prema Vodovodu, Sanitatu i Čistoći uzrokovana sukobom između gradonačelnika Andra Vlahušića i župana DN Nikole Dobroslavića oko zgrade Stare Nautike pokraj Stare bolnice. Vlahušićeva željaje dugove pretvoriti u nekretninsko vlasništvo na tom predjelu kako bi tamo napravio šetnicu.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist