Kultura

OVOG TJEDNA Bogat program u teatru!

OVOG TJEDNA Bogat program u teatru!

Dubrovački teatar ovog tjedna na repertoaru nudi niz predstava i događanja koja će oduševiti publiku.

Dane 24. i 25. svibnja u goste stiže legendarni naslov “Stilske vježbe”, a već dan poslije igra kriminalistička komedija “Švedska šibica”(26. i 27. svibnja u 20 sati). Osim najavljenih predstava, 26. svibnja u Teatru Bursa održat će se promocija knjige Antuna Nodila i filozofska tribina “Singularia Tantum”.

“Stilske vježbe” fenomen su svjetskih razmjera u režiji Tomislava Radića. One su najdulje izvođena predstava na svijetu – već 49 godina s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.

“Švedska šibica” je komad A.P. Čehova koji je režirao ruski gost Denis Azarov, a suradnja je proizašla iz lanjskih Dana ruske kulture / Dubrovnik Art Foruma. Riječ je o vanserijskoj krimi komediji koja na suptilan i veoma duhovit način prikazuje život jedne obične sredine u kojoj jako bitne stvari prolaze mimo glavnih aktera i iznenađuju svojim obratima radnje!

Na predstavljanju knjige i filozofskoj tribini “Singularia Tantrum” Antuna Nodila uz autora će sudjelovati Pero Šegedin i Nikša Selmani. Održat će se 26. svibnja od 20 sati u Teatru Bursa. Ulaz je slobodan.

Rezervacije ulaznica na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist