Kultura

OVOG PETKA Dan otvorenih vrata Hrvatskog restauratorskog zavoda

OVOG PETKA Dan otvorenih vrata Hrvatskog restauratorskog zavoda

Dan otvorenih vrata Hrvatskog restauratorskog zavoda ove godine održat će se 24. svibnja u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku. Tradicionalno proljetno druženje u Zavodskim prostorima obuhvaća interaktivne radionice za djecu i mlade, predstavljanje radova Zavoda te obilaske restauratorskih ateljea uz stručno vodstvo.

Dan otvorenih vrata Hrvatskog restauratorskog zavoda u Dubrovniku obilježavat će se u ljetnikovcima Stay i Kaboga na Batahovini. Restauratori su pripremili stručna vođenja kroz radionice i predavanje za studente i javnost o primjeni i radu na mikroskopu u novo uspostavljenom laboratoriju za izradu mikropresjeka.

Od 10 do 18 sati posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo razgledati restauratorske ateljee za štafelajno slikarstvo, drvenu polikromiranu skulpturu i papir. U razdoblju od 11 do 12 sati i 17 i 17:30 biti će organizirano predstavljanje laboratorija za analizu mikropresjeka. U laboratoriju će se održati popularno-znanstveno predavanje i prezentacija rada na novom mikroskopu nabavljenom u sklopu projekta „Ruralna, poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ (Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“).

 

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist