Aktualno

OVOG ČETVRTKA Sjećanje na poginule Imoćane u Trstenom

OVOG ČETVRTKA Sjećanje na poginule Imoćane u Trstenom

Prigodnim programom Zavičajni klub Imoćana u Dubrovniku obilježit će ovog četvrtka 2. srpnja 23. obljetnicu podizanja spomenobilježja i 28. obljetnicu deblokade Golubovog kamena – datuma kojega su kao simboličkog odabrali preživjeli sudionici višegodišnjeg domovinskog rata, kao spomen na 36 poginulih imotskih vitezova na širem dubrovačkom području, mahom pripadnika 115. Imotske brigade i 3. Imotske bojne IV Brigade HV-e.

Program obilježavanja počinje u 11.30 sati u Trstenome kod spomenika uz državnu himnu, pozdravnu riječ, polaganje vijenaca/cvijeća, paljenje svijeća i molitvu Odrješenja te se nastavlja služenjem Mise zadušnice oko 12 sati u mjesnoj crkvi Svetoga Vida. Preporuka je doći do 11.15 sati. Koncelebriranu misu zadušnicu predvodit će fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana. Odrješenje kod spomenika predvodit će fra Kristian Stipanović, dekan Imotskog dekanata i fra Zoran Kutleša, vikar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Cjeloviti komemorativo-molitveni susret pratit će Klapa Ragusavecchia.

-Roditelji, rodbino, suborci, prijatelji i štovatelji časnih hrvatskih vitezova pozivamo vas da
svojom nazočnošću uveličate prigodni program u Trstenom, ponovno, činom aktivnog sjećanja, svjedočite o golemoj žrtvi i djelu što su ga Vaši i Naši branitelji ostvarili i ostavili na uživanje svima nama živima, poglavito novim hrvatskim pokoljenjima. Velebni most preko Rijeke dubrovačke u vidnom polju Golubovog kamena kao i spomenkriž u Trstenome – ista je simbolika, simbolika zajedničkom krvlju satkane povijesne povezanosti hrvatskog naroda od sjevera do juga, od Imotskog do Dubrovnika, i njegove neuništive slobode. Uz nazočnost mnogih Imoćana i Dubrovčana Trsteno će 2. srpnja ponovno svjedočiti o zajedništvu i duhovnim vrijednostima snage Hrvata u obrani Domovine – ističu iz Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku.

Pročitajte još

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist