Aktualno

OVO SU SLJEDEĆI KORACI U našoj županiji štrajk u školama nastavlja se i sutra

OVO SU SLJEDEĆI KORACI U našoj županiji štrajk u školama nastavlja se i sutra

Gotovo sve škole u Hrvatskoj ovog su četvrtka u štrajku, a sindikalisti su već objavili i nastavak štrajka u petak i to u četiri županije Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županija.

-Gotovo svi zaposleni u sustavu obrazovanja danas su u štrajku. Ono što će se događati dalje je organizacija štrajka po županijama koji će ići po planu Štrajkaškog odbora – kazao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama na konferenciji za novinare. Dodao je da će svaki dan u podne objaviti gdje će se održavati štrajk sljedeći dan, piše Dnevnik.hr.

-I oni koji nisu članovi sindikata priključili su se štrajku. Danas je frontalni udar, više od tisuću ustanova, gotovo svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja su danas u štrajku – kazao je Mihalinec. Poručio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je jučer rekao da mu ‘nije jasno čemu štrajk učitelja’, da brojke o odazivu pokazuju da učitelji jasno znaju zašto štrajkaju.

-Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novost u Hrvatskoj, no nismo mi to izmislili, iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. Mi ćemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja”, objasnio je Mihalinec i dodao da se posljednja dva dana vidio jedan od problema s kojim se nastavnici susreću – pad sustava CARNET-a.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist