Aktualno

OVO SU SLJEDEĆI KORACI U našoj županiji štrajk u školama nastavlja se i sutra

Gotovo sve škole u Hrvatskoj ovog su četvrtka u štrajku, a sindikalisti su već objavili i nastavak štrajka u petak i to u četiri županije Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županija.

-Gotovo svi zaposleni u sustavu obrazovanja danas su u štrajku. Ono što će se događati dalje je organizacija štrajka po županijama koji će ići po planu Štrajkaškog odbora – kazao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama na konferenciji za novinare. Dodao je da će svaki dan u podne objaviti gdje će se održavati štrajk sljedeći dan, piše Dnevnik.hr.

-I oni koji nisu članovi sindikata priključili su se štrajku. Danas je frontalni udar, više od tisuću ustanova, gotovo svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja su danas u štrajku – kazao je Mihalinec. Poručio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je jučer rekao da mu ‘nije jasno čemu štrajk učitelja’, da brojke o odazivu pokazuju da učitelji jasno znaju zašto štrajkaju.

-Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novost u Hrvatskoj, no nismo mi to izmislili, iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. Mi ćemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja”, objasnio je Mihalinec i dodao da se posljednja dva dana vidio jedan od problema s kojim se nastavnici susreću – pad sustava CARNET-a.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija