Zanimljivosti

“Ovo se otelo kontroli! Što čini Grad?”

Aktivisti ekološke udruge Eko-Omblići jutros su u gruškom parku održali prosvjed zbog sječe borova u Gružu, ali i sve češće pojave ekocida u gradu Dubrovniku.

Predsjednica udruge Jadranka Šimunović pročitala je tom prilikom tekst gradonačelnika Andra Vlahušića s internetske stranice Registra javnih zelenih površina Grada Dubrovnika.

– Gradonačelnik je u uvodnoj riječi naveo kako se Registrom želi potaknuti razvoj svijesti građana i svih posjetitelja o potrebi očuvanja i oplemenjivanja svih zelenih površina na području grada. Po njemu, zelene površine su posebnost Dubrovnika. Gradonačelnik naglašava kako je Registar prvi korak pri izradi Katastra zelenila Grada Dubrovnika u kojem će se točno popisati i opisati sva stabla, grmlje, travnjaci i cvjetnjaci. Mi se pitamo, što će se to upisati u taj Registar i Katastar nakon ovakvih poteza? – zapitala se Šimunović.

– Ovo se sve otelo kontroli. Ostat ćemo bez ijednog stabla – upozorila je Šimunović te nabrojila cijeli niz lokacija na kojima su drveća bezrazložno posječena.

– Kako se to ponaša gradska vlast? – pitala je.

Građani Gruža tek su u prolazu negodovali, a nezadovoljni su i vlasnici lokala u blizini posječenih borova, ali kako su rekli, 'njih se ništa ne pita'.
Tako su nove žrtve gradonačelnikove hortikulturne politike uz borove u parku pod tvrđavom Lovrijenac, od jučer i dva bora u skverovima oko parka u Gružu.

Inače, upravo se borovi s Lovrijenca i iz Gruža popisani u Registru javnih zelenih površina kojim se gradonačelnik hvali.

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Bivši Jugaš spasio od utapanja desetoro kupača

Dulist