Natrag
22.2.2019 01:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ovo se otelo kontroli! Što čini Grad?”

6.3.2013 @ 12:09 Baldo Marunčić Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Aktivisti ekološke udruge Eko-Omblići jutros su u gruškom parku održali prosvjed zbog sječe borova u Gružu, ali i sve češće pojave ekocida u gradu Dubrovniku.

Predsjednica udruge Jadranka Šimunović pročitala je tom prilikom tekst gradonačelnika Andra Vlahušića s internetske stranice Registra javnih zelenih površina Grada Dubrovnika.

– Gradonačelnik je u uvodnoj riječi naveo kako se Registrom želi potaknuti razvoj svijesti građana i svih posjetitelja o potrebi očuvanja i oplemenjivanja svih zelenih površina na području grada. Po njemu, zelene površine su posebnost Dubrovnika. Gradonačelnik naglašava kako je Registar prvi korak pri izradi Katastra zelenila Grada Dubrovnika u kojem će se točno popisati i opisati sva stabla, grmlje, travnjaci i cvjetnjaci. Mi se pitamo, što će se to upisati u taj Registar i Katastar nakon ovakvih poteza? – zapitala se Šimunović.

– Ovo se sve otelo kontroli. Ostat ćemo bez ijednog stabla – upozorila je Šimunović te nabrojila cijeli niz lokacija na kojima su drveća bezrazložno posječena.

– Kako se to ponaša gradska vlast? – pitala je.

Građani Gruža tek su u prolazu negodovali, a nezadovoljni su i vlasnici lokala u blizini posječenih borova, ali kako su rekli, 'njih se ništa ne pita'.
Tako su nove žrtve gradonačelnikove hortikulturne politike uz borove u parku pod tvrđavom Lovrijenac, od jučer i dva bora u skverovima oko parka u Gružu.

Inače, upravo se borovi s Lovrijenca i iz Gruža popisani u Registru javnih zelenih površina kojim se gradonačelnik hvali.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana