Aktualno

Ovo nije Vićanova godina

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. 

To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. Deveto mjesto na našoj ljestvici zauzeo je krah koalicije pred kraj mandata:
 
U gradskoj vlasti dobro mu je išlo, a to je postizao ucjenama budući da vladajući u Gradskom vijeću bez njegov tri ruke nemaju većinu. No, ne može se reći kako je 2012. godina bila godina Pera Vićana. Zašto? Pa u ovoj je godini, sa samo 6 mjeseci razlike 'zaradio' dvije nepravomoćne presude za isto kazneno djelo – poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. Prva, nepravomoćna presuda donesena je 1. lipnja 2012. godine za aferu Vrtovi sunca. Vićan je zajedno s bivšim predsjednikom Općinskog suda u Dubrovniku Ivom Besjedicom nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 10 mjeseci, s rokom kušnje na tri godine.

Isto tako zagrebački Županijski sud odlučio je i da Vićanovo Dubrovačko primorje državi treba vratiti 63 milijuna kuna, što je protuvrijednost zemljišta koje je Besjedica kao zemljišno-knjižni sudac u Dubrovniku na Vićanov nagovor ilegalno upisao u vlasništvo njegove tvrtke.
Presuda, iako nepravomoćna, Vićana nije omela u daljnjem obnašanju javnih funkcija kao što je predsjednik Nadzornog odbora Libertasa ili pak dubrovačkog Vodovoda, a nastavio je i dalje normalno obnašati dužnost gradskog vijećnika i za to primati 1500 kuna mjesečne vijećničke naknade.

I tada, u prosincu stiže nova nepravomoćna presuda za aferu Šipan. Za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti dobio je 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. No, i sad izjavljuje kako mu presuda neće nauditi. Dapače, predstavio je i svoju novu stranku Dubrovački demokratski sabor najavivši i svoju kandidaturu za gradonačelnika u svibnju 2013.!

Pročitajte još

IMA RJEŠENJE OD VELJAČE Investitoru se očito ne žuri sanirati deponij u Brsečinama

Dulist

PRIPREMITE SE! Stiže nam još jedan toplinski val

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija