Aktualno

“Ovo je prvo jutro bez gužve”

Danas je održan prvi kolegij direktora komunalnih poduzeća nakon što je raspušteno Gradsko vijeća Grada Dubrovnika.

– Ovo je prvo jutro za normalno doći u grad nakon 6 mjeseci –  istaknuo je na početku gradonačelnik Vlahušić zahvalivši se građanima Dubrovnika, Župljanima i Konavljanima koji su tolerirali gužve na dubrovačkim ulicama u posljednjih 6 mjeseci. Dodao je kako prema izvješću Županijskog centra 112, u posljednjih 10 dana nije bila nijedna prometna nesreća.

– Investirali smo u one dijelove koje nam je sugerirala policija – naglasio je Vlahušić.

-Završen je dio pothodnika na Ilijinoj glavici i bit će betoniran ovaj tjedan – zaključio je.

Kako je naglašeno na kolegiju, sada slijedi hortikultuno uređenje Dubrovnika.

– Grad nije onakav kakav bi htjeli da jest. Stoga ćemo sada, pred sezonu intenzivirati radove. Imamo puno glomaznog otpada stoga građane molimo da ga iznose u za to predviđenom vremenu. Intenziviralo se i košenje trave, no imamo još puno toga za obaviti – istaknuo je direktor Čistoće Pero Kaciga. Naglasio je kako je javni zahod na Pilaama završen, no oni na Pločama i Peskariji još uvijek nisu.
– Izvođač je obećao da će biti gotovi do 15. svibnja – naglasio je Kaciga.

Direktor Vrtlara Toni Miloslavić pak je dodao kako je postavljeno 90 visećih grasta na Gruškoj rivi, na Mostu i na Pilama, a još 40 njih bit će postavljeno kada završe radovi u Zagrebačkoj ulici.

– Sada krećemo s košenjem. Radimo na uređenju dječjeg igrališta na Gorici, Kabogi, i na uređenju Parka Luja Šoletića. Za taj park klupe su naručene, dovedena je voda, prokopani su kanali, a radovi bi trebali biti gotovi za mjesec i pol dana. Park u Gružu dobit će i nove sprave za igru, a imat će više cvijeća sa strane gdje se vezuju jahte – dodao je Miloslavić. 

Pročitajte još

Sanitat nastavlja zaprašivanje komaraca, evo gdje i kad

Dulist

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija