Aktualno

“Ovo je prvo jutro bez gužve”

"Ovo je prvo jutro bez gužve"

Danas je održan prvi kolegij direktora komunalnih poduzeća nakon što je raspušteno Gradsko vijeća Grada Dubrovnika.

– Ovo je prvo jutro za normalno doći u grad nakon 6 mjeseci –  istaknuo je na početku gradonačelnik Vlahušić zahvalivši se građanima Dubrovnika, Župljanima i Konavljanima koji su tolerirali gužve na dubrovačkim ulicama u posljednjih 6 mjeseci. Dodao je kako prema izvješću Županijskog centra 112, u posljednjih 10 dana nije bila nijedna prometna nesreća.

– Investirali smo u one dijelove koje nam je sugerirala policija – naglasio je Vlahušić.

-Završen je dio pothodnika na Ilijinoj glavici i bit će betoniran ovaj tjedan – zaključio je.

Kako je naglašeno na kolegiju, sada slijedi hortikultuno uređenje Dubrovnika.

– Grad nije onakav kakav bi htjeli da jest. Stoga ćemo sada, pred sezonu intenzivirati radove. Imamo puno glomaznog otpada stoga građane molimo da ga iznose u za to predviđenom vremenu. Intenziviralo se i košenje trave, no imamo još puno toga za obaviti – istaknuo je direktor Čistoće Pero Kaciga. Naglasio je kako je javni zahod na Pilaama završen, no oni na Pločama i Peskariji još uvijek nisu.
– Izvođač je obećao da će biti gotovi do 15. svibnja – naglasio je Kaciga.

Direktor Vrtlara Toni Miloslavić pak je dodao kako je postavljeno 90 visećih grasta na Gruškoj rivi, na Mostu i na Pilama, a još 40 njih bit će postavljeno kada završe radovi u Zagrebačkoj ulici.

– Sada krećemo s košenjem. Radimo na uređenju dječjeg igrališta na Gorici, Kabogi, i na uređenju Parka Luja Šoletića. Za taj park klupe su naručene, dovedena je voda, prokopani su kanali, a radovi bi trebali biti gotovi za mjesec i pol dana. Park u Gružu dobit će i nove sprave za igru, a imat će više cvijeća sa strane gdje se vezuju jahte – dodao je Miloslavić. 

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist