Natrag
22.2.2019 03:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ovo je pisano u balunu”

11.12.2012 @ 21:05 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Subvencioniranje cijene zrakoplovnih karata na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno izazvalo je burnu raspravu u gradskoj vijećnici.

– Sad ima karta za jednu kunu. Znate li gdje, pa nigdje, ali lijepo zvuči. Ovo kao da je netko pisao u dobrom balunu. Vi koji ste digli ruku niste svjesni što se učinili, niste me razumjeli. Kad Grad ovako subvencncira, on još plaća toliki porez. To ne plaća gradonačelnik, SDP, HNS, to plaćaju porezni obveznici Grada, ne subvencionirate nego Liniću dajete u proračun i ovo vam je podmetnuo, a vi kao ovce to prihvaćate. To je predizborni spin i prijevara. Ova se odluka mogla provući kao socijalni program – izjavio je Antun Kisić.
 
 
Odgovorio mu je gradonačelniik Vlahušić
– To govorite vi koji ste ostavili 30 milijuna kuna duga garaže na Ilijinoj glavici, vi koji ste napravili štetu od 270 milijuna kuna građanima Dubrovnika  – rekao je Vlahušić.
 
– Daj ne vrijeđaj  – dobacila mu je iz klupe Dubravka Šuica.
 
–  Zaštitite me od vrijeđanja – dodao je Kisić.
 
I Šuica i Kisić zaradili su opomene.
 
– Tražite od pročelnika financija neka reče je li tvrdnja, koju sam iznio, o plaćanju poreza na dohodak kojeg bi bio obvezan Grad, točna, i je li prijedlog štetan za Grad Dubrovnik – zatražio je Antun Kisić.
 
– Napišite da građani Dubrovnika mogu putovati avionom Libertasovim pokazom – dodao je HDZ-ov Marinko Vlahinić, predloživši neka se karte subvencioniraju i kućnim ljubimcima.

– Da sam ja uporabio neke izraze koje su rekli oporbeni vijećnici, vjerojatno bih dobio opomenu, a da nisam 13. ruka izletio bih iz vijećnice. Vijećnike su nazvali ovcama. Gospođo Olga ne mogu vjerovati da vam je to promaklo. U balunu je doneseno, pa zar je to bolji izraz od mog ježa jučer – pitao je nezavisni Pero Vićan.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana