Afera ŠipanAktualno

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

'Ovo je obračun zbog afere Šipan'

Reakcije na hitno upućivanje Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika ne prestaju stizati.

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a i gradska vijećnica Dubravka Šuica smatra kako je sve što se događa oko zidina nedopustivo   

-Zidine su godinama funkcionirale u okviru DPDS-a i zato su danas ovako očuvane i zato smatram da je uopće prijedlog tog zakona apsolutno nepotreban da stvara zbrku na dubrovačkoj sceni, a tu prije svega mislim da se osnovna uloga Zavoda za obnovu Dubrovnika mijenja i dobiva nepotrebne zadaće, a uništavaju se institucije koje su u Dunrovniku savršeno funkcionirale – kaže Šuica te dodaje kako 'nema riječi jer nema relevantnih tijela koje bi trebale odlučivati o sudbini zidina.'
-Vidim čisto osobne osobne odnose Vlahušića i DPDS-a  koji je ušao u konflikt zbog afere Šipan i sada se na taj način želi obračunati. Moj stav je da društo i zidine savršeno funkcioniraju, a novac koji je po ugovoru od zidina pripao Gradu trebao je biti utrošen namjenski, a znamo kako je novac utrošen – zaključuje Šuica koja drži kako bez Društva ne bi nikada došlo do obnove Stonskih zidina i Soko kule.

Gradski vijećnik liste Srđ je Grad Igor Miošić također smatra kako je ovakav rasplet događanja nedopustiv.

-Kao i svaki zakon koji se donosi po hitnom postupku jasno je da tu nešto ne valja, tako je recimo zakon o golfu i zakon o strateškim investicijama se također najavljuje po hitnom postupku. Iz svega toga se vidi da se želi isključiti javnost, kako bi namjere zakona ostale skrivene. Što se konkretno ovog zakona tiče jasno je da se zidine izvlašćuju suprotno tvrdnjama gradonačelnika, Grad gubi zidine – kaže Miošić te dodaje kako je nevjerojatno da se Zakon gura u periodu prije Gradskog vijeća upravo kako se o njemu ne bi uopće moglo raspravljati.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist