Natrag
24.4.2019 04:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ovi proizvodi su rizik za zdravlje i sigurnost!

31.10.2013 @ 18:00 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Državni inspektorat objavio je popis proizvoda koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača. Riječ je o dvije kineske dječje jakne, marke Good Kid i YA Doctor, te kupaćem kostimu Summer love.

Svi navedeni odjevni predmeti zbog prevelike duljine vezica u području vrata predstavljaju veliki rizik od gušenja. Na popisu se nalaze upaljač iz Turske, marke CAK SAN i upaljač iz Hong Konga marke HONG HC Cheng, koji predstavljaju ozbiljan rizik od opeklina za djecu. Proizvodi će biti uklonjeni s tržišta. Evo o kojim proizvodima se radi:
 
1. Upaljač 'novitet' u obliku pištolja 
Robna marka CAK SAN 
Proizvođač – 
Zemlja podrijetla Turska 
Tip/broj modela 
Broj komada 149 jedinica pakiranja po 12 upaljača 

2. Upaljač 'novitet' u obliku velike šibice 
Robna marka Hong HC Cheng 
Proizvođač – 
Zemlja podrijetla Hong Kong 
Tip/broj modela BK 610-045 
Broj komada 720 komada 

Navedeni upaljači 'novitet' zbog oblika izgledom privlače djecu i nisu u skladu sa sigurnosnim zahtjevima točke 4.2. norme HRN EN 13869:2013. Proizvodi predstavljaju ozbiljan rizik od opeklina i požara posebno za djecu ispod 51 mjeseci starosti, ističu u inspektoratu. 

3. Dječja jakna s kapuljačom 'Good Kid' 
Robna marka Good Kid 
Proizvođač Ling Tong Co.Ltd., Kina 
Zemlja podrijetla Kina 
Tip/broj modela – 
Broj komada – 

Navedena dječja jakna s kapuljačom namijenjena djeci između 3 i 6 godina starosti ima vezice u području vrata, a duljina vezica veća je od 20 cm. Proizvod nije u skladu s sigurnosnim zahtjevima točke 3.2.1. norme HRN EN 14682:2008 i predstavlja ozbiljan rizik od davljenja i ozljeda zbog prisutnosti vezica u području vrata. 
 
4. Kupaći kostim za djevojčice 'Summer love' 
Robna marka Summer love 
Proizvođač CSCL INTERNATIONAL TRADING LIMITED, Kina 
Zemlja podrijetla Kina 
Tip/broj modela – 
Broj komada – 

Navedeni kupaći kostim namijenjen za djevojčice u dobi između 3 i 6 godina starosti, ima funkcionalne gajtane koji se vežu području vrata. Proizvod nije u skladu s sigurnosnim zahtjevima točke 3.2.1. norme HRN EN 14682:2008 i predstavlja ozbiljan rizik od davljenja i ozljeda zbog prisutnosti gajtana u području vrata. 

5. Dječja jakna s kapuljačom 'YA Doctor' 
Robna marka YA Doctor 
Proizvođač Haiwei international Trading ltd. No.33 jin road, Zhejiang, Kina 
Zemlja podrijetla Kina 
Tip/broj modela – 
Broj komada – 

Proizvod je namijenjen djeci između 3 i 6 godina starosti te ima vezice u području vrata, duljina vezica veća je od 20 cm. Proizvod, stoga, nije u skladu s sigurnosnim zahtjevima točke 3.2.1. norme HRN EN 14682:2008 i predstavlja ozbiljan rizik od davljenja, zbog prisutnosti vezica u području vrata.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana