Politika

“Ovi danas su gori od onih iz 90.-e”

"Ovi danas su gori od onih iz 90.-e"

Gradski odbor HDZ-a potpisao je koalicijski sporazum s HSP-om dr. Ante Starčević i HSLS-om. Koalicijski sporazum je potpisala šefica lokalnog HDZ-a Dubravka Šuica s Ivom Đajom iz HSLS-a i Slobodanom Vukotićem iz HSP-a.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma Šuica je iskoristila i za predizbornu kampanju za Europski parlament. Šuica je istaknula kako su ovo povijesni izbor te će se u EP boriti za očuvanje tradicije i hrvatskih vrijednosti bez obzira na jezik na kojem će predstavljati Hrvatsku.

– Znamo mi i engleski jezik i njemački i nije nam problem govoriti na stranom jeziku, ali ćemo se boriti i za ravnopravnost 24-og jezika u EP, hrvatskog jezika. Sve što je centar i desno od centra može ići skupa na izbore, to je nova politika HDZ-a – objasnila je Šuica.

Osvrnula se i na ankete te naglasila i upozorila da su one malo neobične, ali da će se pravi rezultati anketa vidjeti na izborima za EP. Ostvareni rezultati za EP bit će najbolja anketa kako HDZ stoji za lokalne izbore.
 
Ivo Đaja iz HSLS-a uvjeren je u uspjeh ove koalicije, a poseban osvrt stavlja na očuvanje tradicijskih vrijednosti.
-Ostali smo bez Carine, ostali smo bez HZZO-a, bez HZMO-a Trgovačkog suda, a sve to treba našem Gradu – istaknuo je Đaja.
 
Željko Koroman iz HSP-a dr. Ante Starčevića poremetio je protokol te uzeo riječ, a uzetu riječ je iskoristio za početak predizborne kampanje usporedivši trenutnu vlast i na lokalnoj i na nacionalnoj razini s neprijateljima iz 90-ih godina, na što je dobio veliki pljesak kao od publike.

-Nemate pravo ostati u kući, morate izaći na izbore. Sad imamo gore neprijatelje nego ikad prije, ovi sad su mnogo gori nego oni s početka 90-ih godina – izjavio je Koroman.

 Teo Andrić kandidat za gradonačelnika kazao je kako ovaj grad zaslužuje bolje kao i građani Grada.

-Svima nam je povjerenje građana najvažnije, svakako treba zadobiti povjerenje građana, ali nakon izbora to dobiveno povjerenje treba i opravdati, a mi ćemo upravo to i učiniti – kazao je Andrić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist