DuList IN

Ove jeseni nosi se karirano, baršunasto i ‘oversized’

Ove jeseni nosi se karirano, baršunasto i 'oversized'

Nismo se ni okrenuli, a ljeto se nazire kraju. No, već tijekom ljetnih dana modne piste su iznjedrile trendove koji će vladati tijekom jeseni.

Od senzualnih komada odjeće do onih ‘oversized’ koji su inspirirani muškim ormarom. Kako nam je ovo godišnje doba ‘za vratom’, odlučili smo s vama podijeliti trendove koji će ovu jesen vladati ulicama gradova. Nadamo se kako ćete nakon čitanja, moći pronaći inspiraciju i ‘pokupiti’ neke od trendova za buduće odjevne kombinacije.

Počnimo s bojama i uzorcima
Ove su sezone, brojni modni stručnjaci, upravo crvenu boju proglasili kraljicom jeseni. Crveni se sve, od modnih dodataka, obuće, džempera… Osim ove senzualne boje, nećete pogriješiti ni s nijansama smeđe boje niti s bojom vina. Od uzoraka bismo trebali izdvojiti – karirano. Vjerojatno su brojni od vas gledali američki klasik 90-ih, Clueless, u kojem je jedan od najzapamćenijih odjevnih predmeta upravo karirana kotula pencil kroja. Karirano i kratke suknje ponovno su ‘in’. Dodajmo kako ćemo i ove jeseni na ulicama moći viđati djevojke u midi suknjama koje su doživjele svoj ponovni procvat. No osim na kotulama, ovaj uzorak je poželjan i na kaputima, paletunima…

Što su to ‘sock boots’?
Ne trebamo ni naglasiti kako su čizme vrsta obuće koju svaka žena ima u svom ormaru. S petom, debljom ili tanjom, ili bez… Svih boja, među kojima dominira crna. No, ove godine došlo je do preokreta, odnosno, nazovimo ga – povratka. Iako se mnogima čini nemogućim kako su u modi svoje mjesto pronašle čizme na špic, trendovi s modnih pista dokazuju suprotno. I to one čizme u bijeloj boji. Među njima se kao novitet izdvajaju ‘sock boots’ ili ako prevedemo na naš jezik: ‘čarape čizme’. Njihove posebnosti su što se navlače i imaju špicast vrh. Od ostale obuće, tu su ponovno čizme iznad koljena, u svom klasičnom, uskom izdanju. No ovoga puta, modni svijet pronašao je načina kako i njih začiniti. A to je značilo postaviti nabore na spomenute čizme. Isto tako, bez tenisica se ne može, a ove godine bijele su ‘u điru’.

Ne može bez – kože
Bez kaputa i balonera se ne može. No, ove godine ulazimo u Matrix eru u kojoj je jedan od glavnih predmeta kožni dugi kaput i tako ponovno vrtimo film u dane kraja 90-ih i početka novoga tisućljeća iz kojeg rijetko tko uopće priželjkuje povratak nekog odjevnog predmeta. Osim kaputa, poželjne su i kožne kotule te hlače. Materijal koji će se isto tako biti u trendu je i brušena koža, najviše u nijansama smeđe. Uz to, ako ste kojim slučajem prošle godine u svoj ormari pospremili nešto baršunasto, morat ćete izvaditi i ove godine. Pogotovo – paletune.

Oversized i bez volana
Ponovno zavirite u ormar svoga dečka ili pak ‘prekopajte’ stare stvari vaše bake ili mame. Trend prevelikog i ove se godine vratio na velika vrata, i to u obliku džempera i košulja… Ali sve ih prate jednostavne linije bez naglašenih volana koji su vladale prošlu jesen, odnosno linije su jednostavnije i elegantnije i samim time lakše ih je iskombinirati za neke situacije. Št se tiče volumena, najnaglašeniji je na rukavima. Tako su nam se ponovno vratili puf rukavi koji izgledaju izrazito efektno. Košulje koje će vladati u jesen su one koje se mogu vezati u struku. Prolaze sve boje i uzorci – od prugica do cvjetnog. Idu na sve, od jeans hlača do onih otmjenih visokog struka, kotula… Kaputi i baloneri isto prate ‘oversized’ priču ispod kojih je zbog toga čak odlično kombinirati i sportske odjevne predmete kao što su ‘hoodice’ i trenerke.

Cvjetne haljine dugih rukava
I to pogotovo one na preklop koje je 70-ih godina kreirala modna dizajnerica Diane Von Furstenberg i promijenila svijet. Ne morate posezati za njenim haljinama, koje se isto tako mogu pronaći u normalnoj high street ponudi. I kratke cvjetne haljine spadaju u ‘must have’. Boje su nešto tamnije i uzorak je sitniji. Haljina se može kombinirati s čizmama, visokim ili niskim, te kožnom jaknom. Ako nemate cvjetnu haljinu, u spomenutu kombinaciju ‘ubacite’ čipkanu, pogotovo dugu haljinu. I nećete pogriješiti.

Traper priča
Ne znamo što bi se trebalo dogoditi kako bi traper izašao iz mode. A ove ga će se jeseni nositi – od glave do pete. Ove godine brojni su dizajneri inspiraciju pronašli upravo u nekim starim vremenima. Visoki struk, jeans kotule, široki krojevi… I ove godine na njih možete postavljati razne ukrase, kao što su biseri, odnosno njihova imitacija. Visoke jeans hlače možete kombinirati uz majice i džempere visokih ovratnika koji ponovno pronalaze mjesto u svijetu mode i to ove jeseni.

Foto:Polyvore

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist