Natrag
21.2.2019 19:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ove godine najtraženiji bili konobari i sobarice

20.12.2013 @ 20:45 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Danas je u Velikoj vijećnici u Dubrovniku održana 4. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržišta rada i ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Dubrovnik Dasen Jasprica tom je prilikom iznio izvješće o stanju na tržištu rada na području županije u 2013. godini. Istaknuo je kako je od siječnja do studenog 2013. godine zabilježen prosječan rast nezaposlenosti od 6 posto, ali da se bilježi porast zapošljavanja osoba iz evidencije HZZ-a za 12,3 posto.

Najtraženija zanimanja u protekloj godini bila su iz turističkog sektora; konobar/ica, čistač/ica, itd. Također, na području županije zabilježen je porast sezonskog zapošljavanja od 5,8 posto u prvih 11 mjeseci 2013. godine u odnosu na 2012. godinu.

Također, Partnersko je vijeće odlučilo produžiti rok trajanja Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije do 31. prosinca 2014., jer je produljen rok i drugim strateškim dokumentima na razini države i županije.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana