DuList INKultura

OVE BLAGDANE DARIVAJMO BAŠTINU! Po božićne darove u muzejsku prodavaonicu Dubrovačkih muzeja

OVE BLAGDANE DARIVAJMO BAŠTINU! Po božićne darove u muzejsku prodavaonicu Dubrovačkih muzeja

Pred nama su dani darivanja. Grad je u svečanom ugođaju, ulice su ukrašene lampicama i dekoracijama i polako ulazimo u najljepše doba godine.

Darovi su dio božićne tradicije i svatko želi svog dragog prijatelja, obitelj ili partnera iznenaditi nekom sitnicom. Svi se trudimo svake blagdane biti originalni, a u mnoštvu ponude nekada je teško pronaći onu idealnu sitnicu koju bismo mogli staviti ispod bora. Dobra vijest je da mi imamo rješenje za to.

Da bi vaša božićna kupovina predstavljala užitak umjesto stresa te kako biste pronašli idealan blagdanski dar, Dubrovački muzeji i ove godine nude izvanredne popuste do 20 posto na sve svoje suvenire inspirirane baštinom koju čuvaju, a koje možete pogledati u priloženoj galeriji te tako odabrati nešto iz bogate ponude.

Budite jedinstveni i odaberite jedinstvene božićne darove iz bogate ponude replika muzejskih predmeta, kućnih potrepština i dekoracija, svilenih kravata i marama, nakita, kožne poslovne kolekcije, prigodnih čestitki, postera, knjiga i kataloga, te slikovnica i igara za učenje za najmlađe.

Posjetite nas u muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru svakog dana od 9 do 16 sati, imate vremena sve do 31. prosinca!

Vašom kupnjom podržavate rad Dubrovačkih muzeja i skrbite za baštinu!

Da bismo vam olakšali potragu, donosimo vam prijedlog darova za nadolazeće blagdane:

1. Replike keramičkih posuda iz ljekarne Domus Christi

Replika keramičkih posuda
Možete birati između cijelog niza keramičkih posuda, različitih oblika i veličina izrađenih prema originalima iz muzejskog fundusa. Posude su služile za čuvanje raznih ljekarskih pripravaka u dubrovačkoj ljekarni Domus Christi, nastaloj 1420. godine u okviru istoimene državne bolnice.

2. Replike

Replike - zelenci
Poklonite svojim bližnjima dašak starog Dubrovnika u obliku replika dubrovačke baštine. U našoj prodavaonici možete pronaći replike kamene skulpture dubrovačkoga nebeskog zaštitnika sv. Vlaha, glavu mladića i reljef s prikazom Venere i Marsa s Kneževa dvora i dobro poznate ”zelence”.

3. Nakit

nakit (3)
Nakit je oduvijek bio znak pažnje koji se pamti i ima veliku vrijednost. Odjevnim kombinacijama pravi izbor nakita dat će dodatni sjaj i zapečatiti dobar stil zbog čega je kolekcija nakita inspirirana fundusom Dubrovačkih muzeja izvrstan izbor. Nudimo vam nakit inspiriran arhitektonskom dekoracijom Kneževa dvora, arhitektonskom ornamentikom dubrovačkih ranosrednjovjekovnih crkava, likom sv. Vlaha, detaljima ukrasnog veza sa svečanih muških nošnji dubrovačkog kraja iz 19. stoljeća ili pak pomorskom baštinom.

 

4. Modni dodaci od svile
Nodni dodaci od svile

Svilene kravate za njega i očaravajuće svilene marame za nju najsigurniji su dar ovog Božića i pružiti će dragoj osobi užitak i u nadolazećim godinama. U muzejskoj ponudi možete pronaći širok izbor kravata i marama s različitim baštinskim motivima.

5. Magneti i prigodne čestitke

Cestitke
Odaberite magnete s bucmastim anđelima, motivima s tabulata, oslikanog renesansnog stropa u prizemlju Kneževa dvora kao i s oslikanog namještaja iz 18. stoljeća rađenog venecijanskom ukrasnom tehnikom lacca povera. Božićne darove svakako upotpunite s prigodnim blagdanskim čestitkama.

6. Kožna poslovna kolekcija

Kozna kolekcija
Kožna poslovna kolekcija uključuje etui za dokumente i poslovnu mapu, inspirirani su velikim pečatom Dubrovačke Republike iz 18. stoljeća, s likom sv. Vlaha. Izvrstan izbor blagdanskog dara za poslovne partnere.

7. Edukativne brošure, slikovnice i igre za djecu

slikovnica
Za najmlađe tu je slikovnica Pavle i Đivo u vremeplovu Republike koja donosi avanture naših maskota Pavle i Điva koji s mišom Vukom, psom Ruđerom i mačkom Cvijetom vode kroz Dvor i pričaju priču o Republici.
Razveselite djecu igrama za učenje, slagalicama ili memory igrama! U našoj prodavaonici možete pronaći i interaktivni CD-ROM o Stjepanu Gradiću, ocu domovine, a koji donosi donosi učenje o povijesti Grada uz igru i zabavu.

Sretne blagdane žele Vam Dubrovački muzeji!

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist