DuList IN

OVAKO IZGLEDA LUKSUZ ‘Ocean Victory’ ruskog milijardera stigla u Dubrovnik

OVAKO IZGLEDA LUKSUZ 'Ocean Victory' ruskog milijardera stigla u Dubrovnik

Deseta najveća jahta na svijetu ‘Ocean Victory’, u vlasništvu ruskog milijardera Viktora Rashnikova, usidrena je pored Lokruma.

Jahta je izgrađena 2014. godine u brodogradilištu Fincantieri, dizajnirao ju je Espen Oeino, duga je 140 metara, maksimalne širine 18,6 metara, pogone je dva motora od 3400 KS, a postiže najveću brzinu od 25 čvorova. Prima 26 putnika u 13 apartmana, te do 50 članova posade. Minimalna procjena vrijednosti ovog broda iznosi oko 120 milijuna dolara, te plovi pod zastavom Kajmanskog otočja.

Na brodu se nalazi čak šest bazena, teretane, kino dvorana, beauty salon, restoran, opservatoriji, knjižnica, brojni saloni te mnoštvo drugih prostorija opremljenih raznim luksuznim sadržajima. Osim toga na jednoj od paluba nalazi se i heliodrom, privezište za gliser dužine 14 metara, nekoliko jet skija te oprema za vodene sportove.

Važno je napomenuti kako je to najveća jahta ikada izgrađena u talijanskom brodogradilištu Fincantieri Yachts u Muggianu.

Ruski biznismen Viktor Rashnikov jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu koji je svoje bogatstvo stekao u industriji željeza i čelika te je trenutno na čelu kompanije Magnitogorsk Metallurgical Enterprise. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 9,6 milijardi američkih dolara.

 

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist