Aktualno

OVAKO će od ponedjeljka voziti Libertas

OVAKO će od ponedjeljka voziti Libertas

Zbog građevinskih radova u ulici Petra Krešimira IV na dijelu od vatrogasne postaje do ulice Put od Bosanke autobusi javnog gradskog prijevoza od 4. studenog prometovat će po novom režimu.

Naime, kako stoji na službenoj stranici JGP Libertas, gradski prijevoznik uvodi privremenu autobusnu stanicu u prometnom traku Zagrebačke ulice (ispod vatrogasne postaje). tako će se promet od vatrogasne postaje do Viktorije odvijati u obrnutom smjeru ulicama Iza Grada i Frana Supila.

Iz Libertasa ističu kako linija 5 do završetka radova neće prometovati, a umjesto nje će biti uveden minibus koji će povezivati putnike na relaciji Ilijina Glavica-Ploče-Banje-Viktorija-priključak-državna cesta D8-Ilijina Glavica. Minibus će s Ilijine Glavice polaziti po voznom redu koji će biti objavljen na autobusnim stajalištima i web stranici Libertasa.

Nadalje, linija 8 do završetka radova neće prometovati s Viktorije, već će po važećem voznom redu prometovati s Ilijine Glavice.

Linija 17 neće prometovati do Ploča, već će Zagrebačkom ulicom prometovati do Pila, odakle će i polaziti pet minuta kasnije u odnosu na postojeći vozni red.
Linija Mokošica-Ploče će umjesto u 7:15 i 13:10 sati iz Mokošice polaziti u 7:05 i 13:00 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje.

Linija Glavica Babinog Kuka – Pošta Lapad – Ploče će umjesto u 7:10 i 13:10 sati s Glavice Babinog Kuka polaziti u 7:00 i 13:00 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje.

Linija Donji Brgat-Gornji Brgat-Gruž-Ploče će umjesto u 7:15 sati iz Donjeg Brgata polaziti u 7:05 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje.

Uz to, vrijedi istaknuti kako će sve prigradske linije u smjeru istoka s polascima iz Dubrovnika prometovati preko Ilijine Glavice, te državnom cestom D8 prema krajnjim odredištima.

Iz Libertasa također obavještavaju kako će također od ponedjeljka, 4. studenog, stupiti na snagu novi, 'zimski' vozni red u gradskom i prigradskom prijevozu.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist