Grad

Ovako će izgledati nadograđena škola u Mokošici

Ovako će izgledati nadograđena škola u Mokošici

Napravljen je idejni projekt dogradnje postojeće zgrade Osnovne škole Mokošica, sve s ciljem kako bi se povećanjem kapaciteta postojeće škole ostvarili uvjeti za rad u jednoj smjeni.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika dovršetak izrade projektne dokumentacije planiran je u gradskom proračunu za 2019. godinu uz iznos od 800 tisuća kuna. Idejni projekt škole Mokošica je izradila tvrtka Alfaplan d.o.o.

Dogradnja je planirana na mjestu postojećeg vanjskog igrališta koje se nalazi istočno od postojeće glavne školske zgrade i dvorane, a sastojat će se od ukupno 16 učionica s po jednim zajedničkim kabinetom na svake dvije učionice. Dogradnja će biti opremljena i uredskim odnosno administrativnim prostorijama, polivalentnom prostorijom, potrebnim sanitarijama i tehničkim prostorima te vanjskim ograđenim igralištem dimenzija 26 x 14 metara. Također, ostvarit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole.

Planirana dogradnja bit će katnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1) odnosno površine cca 3230,00 m² bruto zatvorenog prostora, dok će se igralište smjestiti na razini I. kata te će se povezati sa svlačionicama postojeće dvorane i s okolnim terenom škole. Budući je dogradnja planirana kao kaskadna građevina, na etažama prizemlja i I. kata pojavljuju se dijelovi ravnog krova koji su zamišljeni kao neprohodne ozelenjene plohe, s iznimkom dijela ravnog krova na I. katu koji je predviđen za već spomenuto vanjsko igralište i komunikacije. Planirana je i vertikalna komunikacija ugradnjom osobnog dizala koji će povezivati sve etaže te će omogućiti nesmetano kretanje osobama s invaliditetom odnosno osobama smanjene pokretljivosti.

Osim toga, a budući da cestovna komunikacija do škole Ulicom Bartola Kašića predstavlja jedan od ključnih prometnih problema Nove Mokošice, u Proračunu za 2019. osigurana su sredstava i iza izradu cjelokupne projektne dokumentacije za cestu Tamarić. Upravo u okviru tog projekta, za koji se građevinska dozvola očekuje krajem godine, osigurat će se uredno prometovanje do škole i riješiti dugogodišnji problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist