Aktualno

OVAJ ČETVRTAK Jazz poslastica u Kneževom dvoru

OVAJ ČETVRTAK Jazz poslastica u Kneževom dvoru
dav

Međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ najavljuje nastup jazz sastava Valerija Nikolovska & Double Standards u četvrtak, 12. rujna u atriju Kneževa dvora. Prvi put u na festivalu, ali i u Dvoru, nastupit će jedan od najboljih vokala i jazz izvođača u Hrvatskoj, Valerija Nikolovska, u pratnji čuvenog klavijaturista Viktora Lipića i bubnjara, Dubrovčanina Alana Polzera te uz posebnog gosta večeri, Džemala Cakića. Početak koncerta je u 21 sat, a glazbenici priređuju program koji će zadovoljiti sve obožavatelje jazza!

Osim što je poznata po hitu Mayalesa ‘Mogu i sama’, Valerija Nikolovska se u svojoj 25-godišnjoj karijeri bavila bluesom, gospelom, acid jazzom, jazzom, funkom i soul glazbom kao interpretator i autor tekstova i glazbe. Surađivala je s brojnim hrvatskim glazbenicima kao što su Songkillers, Josipa Lisca, Zdenka Kovačiček, Matija Dedić, Majke, Dino Dvornik i mnogi drugi. Prvi samostalni album izlazi 2000. godine pod nazivom The Bright side of The Blues, a 2004. objavljuje album Open sa autorskom glazbom Valerije i Viktora Lipića. Godine 2015. s Viktorom Lipićem objavljuje album ‘Well Paid Girl’ s Jazz orkestrom HRT-a s autorskom glazbom. Viktor Lipić djelovao je kao član sastava Mayales. Također, bio je član grupe Majke od 2000. do 2015. s kojima je snimio album ‘Teške boje’ 2011. godine. Djeluje u projektima Balkan Zoo Ensemble, Ivan Bonačić Group, Bučers, Nothin’ But The Blues, Valerija Nikolovska & Double standards i u drugim postavama s Valerijom Nikolovskom. Sklada, aranžira i svira u Trio LiVaDa i Nothin’ But The Blues.

Uz autorska djela Lipića i Nikolovske, ovaj sastav će na koncertu u četvrtak izvesti i poznate standarde kao što je ‘My Funny Valentine’, ‘Night and Day’, ‘Moondance’, ‘Cry me a river’, ‘You don’t know what love is’ i brojne druge.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist