Natrag
16.2.2019 11:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ovacije za Gazarova i njegov spoj klasike i jazza

16.8.2014 @ 11:06 Dulist Aktualno

Podijelite:

Trio Davida Gazarova nastupio je u sklopu Vip programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara s programom pod nazivom Jazz Bach Chopin, sastavljenim većinom od improvizacija na klasične teme, sinoć, 15. kolovoza pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora.

Pijanist David Gazarov, zajedno s Minijem Schulzom na kontrabasu i Christopheom Brasom na bubnjevima, festivalsku je publiku oduševio improvizacijama na Bachove, Chopinove i Mozartove teme te poznatijim jazz kompozicijama u vlastitim aranžmanima. David Gazrov pokazao se kao, ne samo vrsni pijanist i aranžer u cross-over području, nego i kao istinski virtuoz i punokrvni jazzist. Njegova inovativnost, sjajna mašta, ekspresivnost izričaja i sjajna tehnika omogućili su da publika uživa u sjajnom spoju klasične i jazz glazbe. Kolika je to vrhunska glazbena poslastica bila za festivalsku publiku sinoć u Dvoru, pokazali su na kraju veliki aplauz i povici ‘Bravo!’.

Ne čudi činjenica da je za ovog njemačkog klasičnog, jazz i cross-over pijanistu, skladatelja i aranžera, bubnjar Martin Drew, koji je 30 godina nastupao s Oscarom Petersonom, rekao da je Gazarov jedan od najvećih pijanista ikad, pa je tako s njim i često nastupao. David Gazarov snimio je dvanaest samostalnih albuma i veliki broj albuma s drugim glazbenicima, a nedavno je snimio projekt Bachology za Enja Records. Kao posebno priznanje za svoj umjetnički rad, primio je Državnu nagradu s Diplomom bavarskog Ministarstva kulture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana