Kultura

OVACIJE DOMAGOJU DOROTIĆU Novi miljenik festivalske publike

OVACIJE DOMAGOJU DOROTIĆU Novi miljenik festivalske publike

Tenor Domagoj Dorotić u pratnji Lane Bradić na glasoviru izveo je 1. kolovoza, u sklopu Vip programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, napolitanske pjesme i arije u prepunom atriju Kneževa dvora.

Unatoč velikoj vrućini sinoć u Dvoru koja je svima ometala koncentraciju, Dorotić je tehnički suvereno, koristeći sve dinamičke registre glasa od pianisssima do fortea, već na početku s napolitanskim konconama osvojio i zapalio publiku koja ga je neprestano, kroz cijeli koncert, pratila velikim pljeskom i povicima Bravo! Nizale su se Santa Lucia, Funiculì, Funiculà, O sole mio, a vrhunac večeri bila je vrlo sugestivna i potresna izvedba arije E lucevan le stelle iz Puccinijeve opere Tosca. Na oduševljenje dubrovačke publike, Dorotić je sinoć ponovno izveo čuvenu ariju Nessun dorma, a publici je za kraj koncerta poklonio još jednu izvedbu pjesme O sole mio, zasluživši gromoglasni pljesak uz ovacije.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama Dorotić je nastupio prvi puta ove godine izvodeći ariju Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot u sklopu ceremonije Svečanog otvorenja Igara te uz baritona Leona Košavića i Slovensku filharmoniju pod ravnanjem Uroša Lajovica na koncertu ispred crkve sv. Vlaha, 11. srpnja. Već tada je bilo jasno da je ovaj mladi, talentirani i karizmatični tenor osvojio naklonost festivalske publike, a koncert u Dvoru to je i potvrdio.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist