Kultura

Otvorenje izložbe i promocija knjige na Mljetu

Otvorenje izložbe i promocija knjige na Mljetu

U subotu, 6. srpnja u Galeriji multimedijalnog prostora 'Stara skula' u Goveđarima otvorena je izložba akademske slikarice Mirne Šišul te se odvila promocija knjige J.H. Helenice.

Izložbu akademske slikarice Mirne Sišul 'Sjećam se kako su stabla bila visoka'  otvorio je kustos Marin Perković uz prigodnu riječ autorice.

O knjizi 'Penelopa nisam' govorila je Radmila Milaković i Marin Perković, dok je autorica Jele Sršen čitala ulomke iz svog rada. Autor naslovne fotografije Nikola Hazdovac i te večeri snimao je promociju. Posebnu riječ održao je Daniel Žderić vlasnik izdavačke kuće PROFIL – koji već godinama objavljuje tematike Mljeta – Jasen Boko – Tragom Odiseja.

Otvorenju su nazočili Načelnik Općine Mljet Đivo Market i  Predsjednik Općinskog vijeća Mljet Pero Matana koji su u prigodnim govorima iskazali podršku svekolikom kulturno-umjetničkom te rekreativnom radu Udruga građana. Posebno su pohvalili ekološku akciju omladine Goveđara na uređenju svog mjesta od Županijske ceste do nagomilanog otpada.

Nazočne su pozdravili Tamara i Zoran Luković, vlasnici multimedijalnog prostora i organizatori aktivnosti koji su govorili o svojim planovima sa aspekta svog dolaska na Mljet i pokušaja rada, djelovanja na kulturno-umjetničkom planu.

Pokrovitelji i sponzori aktivnosti su: hotel “Odisej” i ALH, NP “Mljet”, Općina Mljet, Turistička zajednica “Mljet”, Planinarsko društvo “Mljet”.

Navedenom programu nazočilo je preko 90 posjetitelja a selo Goveđari postao je ponovno centar ljepote i zadovoljstva kako stanovnika tako i turista, ostalih gostiju sa cijelog Mljeta.

Galerijski prostor radi cijeli dan i moguće je kupiti izložene eksponate kao i druge umjetničke suvenire.

Novi sadržaji najavljuju se za početak kolovoza.
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist