Kultura

[OTVORENI POZIV] Udruga Arterarij sprema novi projekt…

[OTVORENI POZIV] Udruga Arterarij sprema novi projekt...

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij nastavlja praksu inkluzivnih umjetničkih praksi projektom ODLUKE koji progovara o nasilju unutar obitelji.

– Želimo saznati kako su se žene s područja Balkana suočile s traumama, kako su smogle snage donijeti teške odluke, prekinuti začarani krug nasilja i trpljenja. Stvarnost je ono čime se želimo baviti, čime se, uvjereni smo, umjetnost mora baviti. Zato nas zanima Vaša priča. Molimo Vas, podijelite sjećanje trenutka kad ste se s (bivšim) partnerom upoznali i zaljubili (sve ono lijepo što Vas je privuklo njemu, kao i njegov odnos tada prema Vama), a nasuprot tome, trenutak kad je nasilje započelo te kako je ono izgledalo i kako ste se nosili s istim. Vaše iskustvo postalo bi osnova za razgovor o univerzalnim temama gubitka, raspada i kretanja koje ćemo uklopiti u dramaturgiju projekta – zapisali su iz ovog vrijednog kolektiva, uz napomenu kako su ‘svjesni da se radi o iznimno osjetljivim iskustvima za koje mole da ih s njima podijelite’.

– Želimo napomenuti da bi svi Vaši osobni podaci bili isključivo dostupni timu projekta, a da je moguće da nam se obratite i potpuno anonimno u pismenom obliku na dolje navedenu adresu – ističu dalje.

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u protekloj godini uspješno je realizirala dva umjetnička projekta. Projekti POGLEDAJME i ČEKANJA temeljili su se na stvarnim iskustvima izvođača, a polazišna tema za izgradnju umjetničkog sadržaja naslanjala se na pitanja diskriminacije i identiteta. Za navedeni projekt POGLEDAJME Arterarij je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.

U nastavku donosimo i ‘put’ kojim se možete prijaviti za novi projekt:

Mail adresa: arterarij@gmail.com
Adresa: Udruga djelovanja u kulturi Arterarij, Ignjata Đorđića 8a , 10 000 Zagreb

Želimo da ova priča postane pričom svih nas! Vaš Arterarij

Pročitajte još

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović