Natrag
22.4.2019 16:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

OTVORENI DANI KRŠĆANSKE KULTURE Kulturni i duhovni sadržaji koji povezuju

2.4.2017 @ 9:15 Dulist Kultura
13;13

Podijelite:

Desetodnevna manifestacija Dani kršćanske kulture u Dubrovniku otvorena je u subotu, 1. travnja u dubrovačkoj katedrali veličanstvenim koncertom dvaju zborova.

Manifestaciju je otvorio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je istaknuo kako je narav kršćanske kulture da povezuje, a ne dijeli. Kazao je kako se na programu manifestacije u Dubrovniku nalaze i kulturni i duhovni sadržaji koji povezuju, te nabrojao i druge različite načine povezivanja ove manifestacije.

-Dani kršćanske kulture u Dubrovniku povezuju nas sa Splitom i Šibenikom, u kojima se također manifestacija odvija, povezuju nas putem večerašnjih gostiju sa Zagrebom i Đakovom, povezuju nas i međusobno, povezuju nas s našom prošlošću i svjetskom poviješću jer ćemo se susretati s djelima koja nadilaze naš prostor i vrijeme, povezuju nas i s drugom braćom kršćanima kroz događaj u pravoslavnoj crkvi, a kroz duhovnu obnovu nas povezuju s Bogom – rekao je među ostalim biskup Uzinić.

U programu koji je slijedio prvi je nastupio Katedralni zbor iz Đakova koji je izveo koncert ‘Pogledaj, Gospode’ pod dirigentskom palicom mo. Ivan Andrića, a potom je nastupio mješoviti pjevači zbor ‘Capella Odak’ kojim je dirigirala Jasenka Ostojić.

Dubrovačka biskupija/Angelina Tadić

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana