Kultura

OTVORENI DANI KRŠĆANSKE KULTURE Kulturni i duhovni sadržaji koji povezuju

OTVORENI DANI KRŠĆANSKE KULTURE Kulturni i duhovni sadržaji koji povezuju

Desetodnevna manifestacija Dani kršćanske kulture u Dubrovniku otvorena je u subotu, 1. travnja u dubrovačkoj katedrali veličanstvenim koncertom dvaju zborova.

Manifestaciju je otvorio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je istaknuo kako je narav kršćanske kulture da povezuje, a ne dijeli. Kazao je kako se na programu manifestacije u Dubrovniku nalaze i kulturni i duhovni sadržaji koji povezuju, te nabrojao i druge različite načine povezivanja ove manifestacije.

-Dani kršćanske kulture u Dubrovniku povezuju nas sa Splitom i Šibenikom, u kojima se također manifestacija odvija, povezuju nas putem večerašnjih gostiju sa Zagrebom i Đakovom, povezuju nas i međusobno, povezuju nas s našom prošlošću i svjetskom poviješću jer ćemo se susretati s djelima koja nadilaze naš prostor i vrijeme, povezuju nas i s drugom braćom kršćanima kroz događaj u pravoslavnoj crkvi, a kroz duhovnu obnovu nas povezuju s Bogom – rekao je među ostalim biskup Uzinić.

U programu koji je slijedio prvi je nastupio Katedralni zbor iz Đakova koji je izveo koncert ‘Pogledaj, Gospode’ pod dirigentskom palicom mo. Ivan Andrića, a potom je nastupio mješoviti pjevači zbor ‘Capella Odak’ kojim je dirigirala Jasenka Ostojić.

Dubrovačka biskupija/Angelina Tadić

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist