SportŽupanija

Otvorene prijave za Ston Wall Marathon 2016.

Otvorene prijave za Ston Wall Marathon 2016.

Korak po korak, uz suze i znoj, gradile su se Stonske zidine. Stoljećima su čuvale dragocjenu sol koja i danas nastaje kristaliziranjem mora uz pomoć vjetra i sunca, kao i u ona davna vremena…
Korak po korak, uz suze i znoj, istrčano je po tim zidinama već podosta maratona, teških i napornih…

Korak po korak, 18.09.2016. trčati ćemo k cilju 9. Ston Wall Marathona, javljaju organizatori. Jedinstveni je to sportsko-turistički događaj, pokrenut od nekolicine atletičara entuzijasta, koji se trči po Stonskim zidinama, najdužem očuvanom obrambenom zidu u Europi. Uz podršku Društva prijatelja dubrovačkih starina i turističke zajednice općine Ston i Dubrovačko-neretvanske županije, prerastao je u ekskluzivni događaj s maratoncima iz cijeloga svijeta. Odlična organizacija u prijateljskoj atmosferi, ljubazni domaćini i netaknuta priroda poluotoka Pelješca jamstvo su da će i ove godine maraton biti poseban užitak u gomili svjetskih maratona.
Maratonska je staza naporna, ali dobro osmišljena. Najteži dio, Stonske zidine, trče se na samom početku, nakon laganog prvog kilometra, pripremljenog tijela i duha. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, staza pruža priliku za odmor dvokilometarskim trčanjem ravnom stazom pored mora. Prijelaz preko prijevoja vodi u svijet veličanstvenih vizura na otok Mljet i uvalu Marčuleta. Povratak daje još jednu priliku za odmor nizbrdicom i ravnicom uz more do Stona nakon čega slijedi razmjerno lagano valoviti put preko stonskog polja i Hodilja do okreta u Dube Stonskoj odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona.
Kako bi se doživljaj povijesti i prekrasnih vizura netaknute prirode približio svima, organizirane su i dvije kraće utrke, jedna od 15 km i druga od 4 km.
Ako i ne postignete osobni rekord na ovom izuzetno napornom maratonu, nezaboravni doživljaj neće izostati. Dobro će se raspoloženje nastaviti i nakon utrke ugodnim druženjem uz gastronomske specijalitete stonskog kraja.
Prijave: http://ston-wall-marathon.com/

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist